Quantcast

http://picasion.com/

«Στρίμωξε» τον Άδωνι η Τσιπουρίδου για τις Κυριακές - Τι της απάντησε;

Στη Βέροια βρέθηκε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ως επίσημος προσκεκλημένος της γενικής απολογιστικής συνέλευσης της ΔΗΜ.Τ.Ο. Στο τέλος της ομιλίας του δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό, κυρίως για το τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ αν είναι η επόμενη κυβέρνηση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αθηνά Πλιάτσικα
- Τσιπουρίδου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, που ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη σχετικά με τις Κυριακές. Του είπε συγκεκριμένα: «Ο εμπορικός κόσμος της Βέροιας είναι σε αναταραχή γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν νόμο για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές. Η ΝΔ όμως δεν είναι άμοιρη των ευθυνών, ψήφισε για τις πρώτες Κυριακές, με τον συνάδελφό σας κ. Χατζηδάκη να χτυπιέται ότι είναι για το καλό μας. Εσείς, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα είστε η επόμενη κυβέρνηση, τι θα κάνετε, γιατί η πρώτη φορά αριστερά μας κατέστρεψε. Αγάπησε τόσο πολύ τους μεγαλοκεφαλαιούχους που εμείς θα καταστραφούμε. Άκουσα τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για μείωση ΦΠΑ, τι θα κάνετε αν εκλεγείτε εσείς κυβέρνηση;»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε τα εξής:
«Είχαμε ψηφίσει 8 Κυριακές το χρόνο, αυτοί θα ψηφίσουν 30 Κυριακές. Έμποροι είστε, όπως και γω, αν ανοίξεις 30 θα ανοίξεις και τις 52. Δε θέλω να πω ψέματα, αυτό αν ψηφιστεί θα ισχύσει αμέσως. Να αντιστρέψεις μνημονιακή μεταρρύθμιση ερχόμενος στην εξουσία, το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε, μόνο αφού θα έχουμε βγει στις αγορές δυνατά. Που και πάλι αν οι αγορές εκλάβουν ότι η κυβέρνηση πάει κόντρα στις μεταρρυθμίσεις ανεβαίνουν τα επιτόκια. Άρα το θεωρώ απίθανο να μπορεί να αντιστρέψει η ΝΔ το μέτρο. 
ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές όμως θα μειώσουμε ο κόσμος να χαλάσει. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ