Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Βέροια φέτος το συνέδριο του ΟΤΕ - Με δωρεάν συναυλία του Παντελή Θαλασσινού στην Εληά

Η πόλη της Βέροιας επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει φέτος το 42ο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων (ΠΕΕ) ΟΤΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 - 27 Μαΐου 2017 και θα έχει τίτλο «Αρχαίος Πολιτισμός και Σύγχρονη Ελλάδα». Το συνέδριο, που κάθε χρόνο έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, φέτος θα ενισχύσει το κοινωνικό παντοπωλείο του
δήμου Βέροιας, τόσο οικονομικά όσο και με τρόφιμα. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του συνεδρίου, θα δοθεί στην πλατεία Εληάς, ανοιχτή δωρεάν συναυλία για όλο τον κόσμο με τον Παντελή Θαλασσινό, όπου αντί εισιτηρίου, όσου προσέλθουν θα μπορούν να προσφέρουν προϊόντα μακράς διαρκείας.

Ενόψει του συνεδρίου, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τους εμπλεκόμενους φορείς, με την παρουσία των εκπροσώπων της ΠΕΕ ΟΤΕ Ημαθίας, της Αντιπεριφέρειας, του ΚΑΠΑ και της ΚΕΠΑ Βέροιας. 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΕ Ημαθίας, «Ο ΟΤΕ δεν είναι μόνο τηλεπικοινωνίες, περιλαμβάνει και 52 κέντρα πολιτισμού πανελλαδικά που ασχολούνται με τον πολιτισμό, αθλητισμό, εθελοντισμό κτλ. Κάθε χρόνο επιλέγεται και μια διαφορετική πόλη για τη διοργάνωση του συνεδρίου και φέτος, με πολύ αγώνα και ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες επιλέχθηκε η Βέροια».
Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις Ολυμπιονικών σε σχολεία της πόλης, καθώς και ομιλία από καθηγητή Αστροφυσικής για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Θα φιλοξενηθούν στην πόλη 200-250 σύνεδροι και Διευθυντές ΟΤΕ, θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους, κάτι που θα δώσει ζωή και θα ενισχύσει τον Τουρισμό της Βέροιας.
«Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης, να προωθηθεί ο συνεδριακός τουρισμός στην περιοχή, να υπάρξει κίνηση στην πόλη, να έχει οικονομικό όφελος», ανέφερε ο κ. Χατζής.
Τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη μετέφερε ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Τσιούντας, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας λόγω μνημονίου, θα σας υποδεχθούμε και θα στηρίξουμε τη διοργάνωση».
«Γνωρίζω τη δράση των πολιτιστικών κέντρων ου ΟΤΕ. Η συμπαράσταση της ΚΕΠΑ δε θα έλειπε σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις του τονίζουν την εξωστρέφεια του δήμου, στηρίζουν τον εναλλακτικό τουρισμό, κάτι που είναι ο στόχος του δήμου και της ΚΕΠΑ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος.
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ ευχαρίστησε την ΠΕΕ ΟΤΕ για την επιλογή στήριξης ενός κοινωνικού κομματιού του δήμου και δήλωσε στήριξη σε ότι χρειαστεί. Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των ημερών του συνεδρίου.





ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ
09:00-13:00 Ενημέρωση μαθητών της Α/θμιας  Εκπαίδευσης στη Πόλη της Βέροιας από τους Ολυμπιονίκες αθλητές Βαβάτση Φωτεινή, Κελεσίδου Τασούλα και Υφαντίδου Σοφία για τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό ιδεώδες.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ
09:00-13:00 Ενημέρωση μαθητών της Α/θμιας  Εκπαίδευσης στη Πόλη της Νάουσας από τους Ολυμπιονίκες αθλητές Βαβάτση Φωτεινή, Κελεσίδου Τασούλα και Υφαντίδου Σοφία για τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό ιδεώδες.
09:00 -13:00 Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα συγκέντρωσης Προσωπικού ΟΤΕ στο ισόγειο του κτηρίου του ΟΤΕ στην Βικέλα 6 στην Βέροια
19:30 Ομιλία του καθηγητή Αστροφυσικής  του ΑΠΘ Σειραδάκη  Ιωάννη με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η ανακάλυψη, η διερεύνηση, τα πρόσφατα εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην   Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ
08:30 Ξενάγηση Συνέδρων στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, γευσιγνωσία στο οινοποιείο  VAENI και επίσκεψη στο πάρκο Αγίου Νικολάου Νάουσας για γεύμα(προαιρετικό).
19:00  Έναρξη εργασιών του 42ου Συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ      στον Χώρο Τεχνών  Βέροιας (Παύλου Μελά 8).
·         Χαιρετισμοί διοργανωτών
·         Κήρυξη έναρξης εργασιών του Συνεδρίου από την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ Κα Νικολέττου Χριστίνα
·         Ομιλία
·         Απόδοση του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες»  από την χορευτική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΥΡΣΟΣ» Νάουσας καθώς και παραδοσιακοί  χοροί της περιοχής της Νάουσας.
·         Παρουσίαση μέρος του προγράμματος τους  από την παιδική χορωδία του Ωδείου «Φίλιππος» Βέροιας με την μαέστρο Κα Νεφέλη Μπραβάκη.
22:00 Γεύμα Συνέδρων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ
08:30-13:30 Ξενάγηση των συνοδών των συνέδρων στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στο Βυζαντινό μουσείο, την Παλιά Μητρόπολη και την Παλιά Πόλη της Βέροιας.
09:00-11:30 1η μέρα εργασιών Συνεδρίου στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον»
·         Ταυτοποίηση Συνέδρων
·         Έναρξη εργασιών-Εκλογή Προεδρείου-Χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Διοίκησης ΟΤΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ, Σωματείων.
·         Διοικητικός Απολογισμός από την Πρόεδρο της ΠΕΕ Κα Χριστίνα Νικολέττου
·         Οικονομικός Απολογισμός από τον Ταμία της ΠΕΕ Κον Κυριάκο Νικολαΐδη
·         Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
11:30-12:00 coffee break
12:00-16:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων
21:00 Μουσική εκδήλωση με τον Τραγουδοποιό Κον Παντελή Θαλασσινό και την ορχήστρα του στο Πάρκο της Ελιάς. Προαιρετικά θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ
2η μέρα εργασιών συνεδρίου
09:00-11:30 Τοποθετήσεις συνέδρων
11:30-12:00 coffee break
12:00-14:00 Ψηφίσματα-Εκλογή Πόλης για το 43ο Συνέδριο ΠΕΕ ΟΤΕ, Εκλογή Πόλης για το 14ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, Εκλογή Πόλης για την 9η Χορωδιακή Συνάντηση.
14:00-16:00 Εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΠΕΕ ΟΤΕ
21:00 Αποχαιρετιστήριο γεύμα Συνέδρων
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ
Αναχώρηση Συνέδρων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ