Quantcast

http://picasion.com/

Πορεία με αναμμένα κεριά και δάδες στη Βέροια για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Λαμπαδηφορία για να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, διοργάνωσαν η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και τα ποντιακά σωματεία του νομού, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού «Η Πρόοδος», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς» και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και
Περιχώρων. Η εκκίνηση δόθηκε στις 20:30 στην πλατεία Δημαρχείου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες, με αναμμένες λαμπάδες και δάδες, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Καπετανίδη., τιμώντας τους χιλιάδες νεκρούς που πολλοί έμειναν άταφοι στην αλύτρωτη γη του Πόντου. 
Στο τέλος της πορείας, άφησαν από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο μνημείο Γενοκτονίας και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Οι εκδηλώσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για τη Γενοκτονία συνεχίζονται αύριο Παρασκευή, με την Αιμοδοσία στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Βέροιας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βέροιας από τις 9:00 π.μ έως τις 13:00 μ.μ. Ενώ την Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν οι Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε επίπεδο νομού, στην πόλη της Νάουσας. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ