Ο Σεφ του Βεροιώτη προτείνει: Τας κεμπάπ

Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3 εκατοστών. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τον τοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα (για 1 ώρα περίπου). Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Το τας κεμπάπ συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πουρέ πατάτας.


Υλικά:

1 1/2 κιλό κρέας αρνί ή μοσχάρι

5-6 κρεμμύδια ξερά

1 φλιτζανιού ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ώριμες

1κ.γ. τοματοπολτό

1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

1/2 κ.γ. κανέλα

5-6 μπαχάρια

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Δημοφιλείς αναρτήσεις