Quantcast

http://picasion.com/

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το κάνουμε με σεβασμό και όχι απλώς για εθιμοτυπικούς λόγους. Η Ημαθία είναι ένας τόπος όπου η μνήμη του ξεριζωμού και της θυσίας διατηρείται αναλλοίωτη, είναι ένας τόπος όπου η κληρονομιά των χαμένων Πατρίδων και τα ιερά σύμβολα του Πόντου
(Σουμελά, Περιστερεώτας) παραμένουν άσβεστοι φάροι της ιστορικής αλήθειας. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα έγκλημα της ανθρωπότητας, που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί ή να υποβαθμίζει, πόσο μάλλον αυτοί που το διέπραξαν. Ταυτόχρονα όμως, ειδικά εμείς, ως νέοι, πέρα από την υποχρέωση της μνήμης και του σεβασμού, πρέπει να προσπαθήσουμε για να αποτρέψουμε παρόμοια εγκλήματα, που πάνω από όλα δεν αρμόζουν στις ανθρώπινες αξίες και κηλιδώνουν τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ζητούμε την παγκόσμια ιστορική αναγνώριση του εγκλήματος, διδασκόμαστε για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τέτοιες φρικαλεότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ