Quantcast

http://picasion.com/

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «Πρόσβαση»

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας «Πρόσβαση» για τους μήνες Ιανουάριος - Απρίλιος του 2017. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου πραγματοποίησε σειρά βιωματικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε
εκπαιδευτικούς Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας, βιωματικά εργαστήρια και ενημερώσεις σε σχολεία πάνω σε ποικίλα θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ανταποκρίθηκε σε πλήθος αιτημάτων για ατομική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη. Αναλυτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

1. Δράσεις στη Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

«Ο Κήπος με τις 11 γάτες», διήμερο βιωματικό σεμινάριο πρόληψης των εξαρτήσεων σε εκπαιδευτικούς.

«Παραμύθι χωρίς σύνορα», μονοήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε νηπιαγωγούς στη Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Ομάδα μικτής μάθησης εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα.

Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: Παλαιού Προδρόμου, 16ου Βέροιας, 1ου Μακροχωρίου, 1ου Βέροιας, Νεοχωρίου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας, 8ου Βέροιας, 2ου Βέροιας και των Νηπιαγωγείων: 9ου Βέροιας, 8ου Νάουσας, 5ου Νάουσας με θέματα: «Σχολικός εκφοβισμός», «Συνεργασία», «Διαχείρηση θυμού», «Συναισθήματα–φόβοι», «Διαφορετικότητα», «Επιθετικότητα-θυμός», «Ομαδικότητα-συνεργασία», «Τα δικαιώματα των παιδιών».

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

«Στηρίζομαι στα πόδια μου», «Ξέρω τι ζητάω» διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια πρόληψης των εξαρτήσεων σε εκπαιδευτικούς.

Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της σχέσης με τον εαυτό και τους σημαντικούς άλλους με ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Νάουσας.

Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές των Γυμνασίων: Μακροχωρίου, Μουσικού Βέροιας, Καβασίλων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας, Πλατέος, Βεργίνας και των Λυκείων: Μουσικού Βέροιας, Μακροχωρίου, ΕΠΑΛ Βέροιας, 2ου Αλεξάνδρειας, 2ου Βέροιας, 1ου Νάουσας, Πλατέος με θέματα: «Σχολικός εκφοβισμός-bulling», «Εξαρτησιογόνες ουσίες και πρόληψη», «Διαφυλικές σχέσεις», «Δέσιμο ομάδας-συνεργασία», «Αυτογνωσία και λήψη αποφάσεων», «Πρόληψη του διαδικτυακού εκβοφισμού», «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου», «Εθισμός στο διαδίκτυο», «Αλκοόλ-τσιγάρο».

Δράσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

«Παραμύθι χωρίς σύνορα»- μονοήμερα σεμινάρια βιωματικής εκπαίδευσης στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας σε βρεφονηπιοκόμους δημοτικών παιδικών σταθμών Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.

2. Δράσεις για γονείς

Ομιλίες – ενημερωτικές συναντησεις σε γονείς των Νηπιαγωγείων: Μονοσπίτων, 5ου Αλεξάνδρειας, 3ου Αλεξάνδρειας, 17ου Βέροιας, 12ο Βέροιας και των Δημοτικών: Πολυπλάτανου, Κλειδιού, 8ου Βέροιας-Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας, Λουτρού, με θέματα: «Ορθή χρήση του διαδικτύου», «Διαπαιδαγώγηση-θέτοντας τα όρια».
Ομάδα γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων): 2ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

3. Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα

Εποπτεία και υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς κατά την υλοποίηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας.
Ανταπόκριση σε αιτήματα για ατομική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310-73125 και ώρες 8:30 έως 14:30 καθημερινά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ