Quantcast

http://picasion.com/

Το χωριό που δεν έχει αγγίξει ο χρόνος - Απέχει μόλις μια ώρα από τη Βέροια

Ένα από τα πιο αριστουργηματικά ελληνικά χωριά, με ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του στέκεται περήφανο σε υψόμετρο 700μ. Ο πανέμορφος, αναπαλαιωμένος, παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, έχει το προνόμιο να διαθέτει μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές
της Νότιας Πιερίας. Γι' αυτό και κάθε εποχή, συρρέουν τουρίστες από όλη την Ελλάδα.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με ηλιοφάνεια, η θέα κόβει την ανάσα.
Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία του Παλαιού Αγίου Παντελεήμονα με τα αιωνόβια πλατάνια της, υπάρχει η παλιά ομόνυμη εκκλησία, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες. Στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του μπορείτε να θαυμάσετε αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και γραφικά καταστήματα που διαθέτουν παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης.
Η διαδρομή προς τον οικισμό και στη γύρω περιοχή σας καλεί να χαρείτε από κοντά το πλούσιο δάσος από καστανιές, οξιές και κουμαριές, καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Κάτω Ολύμπου. Ιδανική περιοχή που προσφέρεται για πεζοπορίες στη φύση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμό, ποδήλατο βουνού και διαδρομές 4Χ4. Στους θερινούς μήνες αξίζει να παρακολουθήσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολύμπου στο Κάστρο του Πλαταμώνα.
Πρότυποι ξενώνες και παραδοσιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια με καταπληκτική θέα περιμένουν να σας φιλοξενήσουν. Παραδοσιακές ταβέρνες σερβίρουν τοπικά φαγητά και χαρακτηριστικές γεύσεις της ευρύτερης περιοχής, πικάντικους μεζέδες, ντόπιο κρασί και το παραδοσιακό τσίπουρο από κούμαρα του Ολύμπου. Απέχει μόλις 6
χιλιόμετρα από το χωριό και την παραλία του Νέου Παντελεήμονα όπου υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες διαμονής, φαγητού, ψυχαγωγίας και παροχής τουριστικών πληροφοριών. Βρίσκεται περίπου 1 ώρα και 17 λεπτά από την πόλη της Βέροιας, με το κόστος καυσίμου να υπολογίζεται περίπου στα 12 ευρώ!




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ