Quantcast

http://picasion.com/

Στην Παναγία Δοβρά παρουσιάζει το βιβλίο της η Αντωνία Χαρίση

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση της νέας έκδοσής της, του βιβλίου της Αντωνίας Χαρίση με τίτλο: «Παιδόπολη “Καλή Παναγιά” - Εκεί που η ιστορία συνάντησε τα παιδιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 11:30 στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας, στο πλαίσιο
της ετήσιας συνάντησης των Παιδοπολιτών της Παιδόπολης «Καλή Παναγιά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δρ. Χρήστος Σκούπρας - Δρ. Παιδαγωγικών - Φιλόλογος
Παναγιώτης Δαβόρας - Δικηγόρος
Δρ. Εμμανουήλ Ξυνάδας - Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας
Δρ. Αντωνία Χαρίση - Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης - Συγγραφέας.
Συντονίζει η Ολυμπία Μπέτσα, Φιλόλογος - Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε..Μ.Ι.Π.Η.


Η συγγραφέας
Η Αντωνία Χαρίση γεννήθηκε στον Τρίλοφο Βεροίας. Το 1982 αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Από το 1983 μένει μόνιμα στον Κοπανό Νάουσας και από το 1984 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αρχικά ως δασκάλα Γενικής Αγωγής και στη συνέχεια ως Ειδική Παιδαγωγός. Εργάστηκε ως Διευθύντρια στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Νάουσας και σήμερα είναι Διευθύντρια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.

Έχει μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και MSc στην Ψυχοπαιδαγωγική των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Είναι διδάκτορας Παιδαγωγικής με εξειδίκευση στην Ιστορία της Εκπαίδευσης κι έχει γράψει ένα ακόμη βιβλίο: Η Ρόζα Ιμβριώτη στο Πρότυπο Ειδικό Σχολείο Αθηνών (1937-1940). Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και εισηγήσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Ειδική Αγωγή, στην Ιστορία της Εκπαίδευσης και στην Τοπική Ιστορία της Ημαθίας. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες της Ημαθίας αλλά και των Αθηνών και η δράση της στα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της Ημαθίας είναι έντονη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ