Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνεχίζεται η αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ - Προβλήματα στις δηλώσεις ζημιάς

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των συλλόγων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζεται ότι συνεχίζεται η απεργία-αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονται στους εργαζόμενους από τον Δεκέμβριο του 2015. Πιο συγκεκριμένα, στις 17/3/2017, η διοίκηση του ΕΛΓΑ υποστήριζε ότι τα προβλήματα στις πληρωμές των ανταποκριτών οφείλονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που καθυστερούσε να υπογραφεί. Η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε τελικά στις 4 Απριλίου 2017 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αλλά ακόμη δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες που είχαν ζημιές από τον πρόσφατο παγετό σε πολλές περιοχές της χώρας, δεν μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις ζημιάς.

Όπως δήλωσε στον «ΑγροΤύπο» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσσαλίας και τοπικός ανταποκριτής του ΕΛΓΑ στο δήμο Αλμυρού Μαγνησίας κ. Χρήστος Βασιλάκος, «επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Οικονομικών, στις 13 Απριλίου, όμως δεν μας απαντούν για το πότε τελικά θα πληρωθούμε. Υπάρχει πρόβλημα με τις δηλώσεις ζημιάς που έγιναν από τους παγετούς και τις κακοκαιρίες του Απριλίου».

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ αναφέρει ότι στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ καταβάλλονται οι κάτωθι αποζημιώσεις:
α) Αποζημίωση για δηλώσεις ζημιάς Φυτικής Παραγωγής: 4 ευρώ για κάθε δήλωση ζημιάς.
β) Αποζημίωση για δηλώσεις ζημιάς Ζωικού Κεφαλαίου: 4 ευρώ για κάθε δήλωση ζημιάς.
γ) Αποζημίωση για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ): 8 ευρώ για κάθε πλήρη φάκελο - αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης.

Το συνολικό μηνιαίο όριο των αποζημιώσεων καθορίζεται μέχρι του ποσού των 1.200 ευρώ το μήνα, αλλά όχι πέραν του ποσού των 2.400 ευρώ το έτος.

Οι ανωτέρω αποζημιώσεις θα καταβάλλονται στους δικαιούχους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ δύο φορές το χρόνο, με βάση τον αριθμό δηλώσεων ζημιάς - αιτήσεων οικονομικών ενισχύσεων που έχουν διεκπεραιώσει το προηγούμενο εξάμηνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ