Quantcast

http://picasion.com/

Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας με τον Πρόεδρο του Κοι.Σ.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» κ. Γραμματικόπουλος Ηλίας συναντήθηκε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα με τον Δήμαρχο της ηρωικής πόλης της Νάουσας κ. Κουτσογιάννη Νικόλαο και με την Ειδική Σύμβουλο σε θέματα υγείας κ. Αραμπατζή Στέλλα, για να τους ενημερώσει σχετικά με τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης και να αναπτύξουν συνεργασίες με τον Δήμο Νάουσας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ενσωμάτωσης στην εργασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Ο Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «Δεσμός», αρχικά τόνισε ότι ο κοινωνικός συνεταιρισμός αποτελεί την μοναδική στην Ημαθία Μονάδα Ψυχικής Υγείας που σκοπό έχει την κοινωνική ενσωμάτωση και καταπολέμηση της φτώχειας ως κεφαλαιώδη αρχή για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, όπως είναι οι λήπτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και στόχο έχει την ανάπτυξη δράσεων και στη Νάουσα με την υποστήριξη του Δήμου.
Ο κ. Κουτσογιάννης ενημερώθηκε επίσης για τις έως τώρα δράσεις του κοινωνικού συνεταιρισμού (συνεργείο καθαριότητας, ανάθεση κυλικείου από ΚΕΠΑ στο Χώρο Τεχνών, κατασκευές ξύλου με χρήση CnC μηχανήματος) και την αναγκαιότητα περαιτέρω έμπρακτης στήριξης από μέρους του Δήμου Νάουσας σε δράσεις που μπορούν να ωφελήσουν άμεσα και να εξασφαλίσουν θέσεις προστατευμένης εργασίας σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η ανάδειξη της διττής ιδιότητάς του Κοι.Σ.Π.Ε. «Δεσμός» ως κοινωνική επιχείρηση αλλά και ταυτόχρονα ως μονάδα ψυχικής υγείας, όπως επίσης και η αξιοποίηση του ρόλου των Κοινωνικών Συνεταιρισμών ως την περισσότερο “καθαρή” περίπτωση κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τονίστηκε από τον κ. Γραμματικόπουλο, σημειώνοντας ότι χρειάζεται η παρότρυνση του ευρύτερου δημόσιου τομέα για επιχειρησιακή στήριξη των Κοι.Σ.Π.Ε. μέσω της αξιοποίησης των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν.

Συζητήθηκε επίσης πρόταση υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και τον Κοι.Σ.Π.Ε. «Δεσμός» να οργανωθεί μια ημερίδα για την ψυχική υγεία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Νάουσα, ενώ ο Δήμαρχος Νάουσας ανταποκρίθηκε θετικά και στις μελλοντικές προτάσεις δυνατότητας ανάθεσης έργων στον Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ