Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συναδινός εφ'όλης της ύλης: Τι είπε για το Κολυμβητήριο

Διήμερη επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Κατά την παραμονή του, επισκέφθηκε αθλητικές εγκαταστάσεις, καταγράφοντας παράλληλα τις ανάγκες του νομού στον τομέα Αθλητισμός, έτσι ώστε να επιλεχθεί πόσα και ποια έργα θα συμπεριληφθούν στο
πρόγραμμα του 2017. Η επίσκεψη έκλεισε με συνέντευξη τύπου και συνάντηση με σωματεία και αθλητικούς συλλόγους,στην Εληά.
«Η Ημαθία στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει ούτε 1 ευρώ τσακιστό! Ήταν κάτι που θέλαμε να διορθώσουμε γι' αυτό κάναμε επίσκεψη και στους τρεις δήμους, να δούμε από κοντά την εικόνα, για το τι θα εντάξουμε στο πρόγραμμα 2017, ώστε να γίνουν στην Ημαθία δημόσια έργα στον αθλητισμό», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις που επισκέφθηκε τις δυο αυτές ημέρες αλλά και στα παράξενα της ελληνικής πραγματικότητας που συνάντησε κατά την επίσκεψή του σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους στην Ημαθία, όπως το γήπεδο της Αλεξάνδρειας, με το μισό ταρτάν στο στίβο.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε κατασταλάξει στο τι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα 2017. Αμέσως μετά την πρώτη φάση των έργων, έχουμε και στο μυαλό μας δυο ακόμα έργα, αυτό του γηπέδου της Αλεξάνδρεια και των κλειστών του ΕΑΚ Μακροχωρίου».
Σε ερώτηση του «Βεροιώτη» σχετικά με το κολυμβητήριο στο ΕΑΚ Μακροχωρίου και αν του τέθηκε το ζήτημα από το δήμο Βέροιας, ο κ. Συναδινός απάντησε θετικά, πως του τέθηκε το ζήτημα αλλά για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. «Το θέμα τέθηκε από την πλευρά του δήμου Βέροιας. Την επόμενη διετία και με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δε μπορεί να γίνει έργο της τάξεως των 6 εκατομμυρίων, για να αποπερατωθεί το κολυμβητήριο. Συμφωνήσαμε με το Δήμαρχο να ανταλλάξουμε πληροφορίες σε σχέση με τα τεχνικά, οικονομικά και νομικά δεδομένα του φακέλου προκειμένου να έχουμε μια συζήτηση για να δούμε που βρισκόμαστε. Παρόμοιες τρύπες, γιατί περί τρύπας με νερό πρόκειται, έχει άλλες τέσσερις η Ελλάδα.
Το πρόγραμμα Ελλάδα 2004 που φτιάχτηκε για να «χρυσώσει» το χάπι της Περιφέρειας όταν όλοι οι πόροι πήγαιναν στην Αθήνα και τα Ολυμπιακά έργα, κατέπεσε. Τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν και σήμερα η εικόνα είναι αυτή. Υπάρχουν τόσες ανολοκλήρωτες εκτάσεις που για να γίνουν δε φτάνει όλος ο προϋπολογισμός του Υπουργείου. Δεν είναι αποτέλεσμα μνημονίου αλλά Ελλάδα 2004. Δε θέλω να σας δώσω υποσχέσεις, την επόμενη διετία δε μπορεί να φτιαχτεί το κολυμβητήριο που έχετε στη Βέροια. Είναι οδυνηρό μια περιοχή με τόσες χιλιάδες πληθυσμό που δικαιούται να έχει δημόσιο κολυμβητήριο, δεν έχει», ανέφερε ο κ. Συναδινός.

















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ