Quantcast

http://picasion.com/

Εβδομαδιαία υπηρεσία ζητούν οι Αστυνομικοί

Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ημαθίας. Σ' αυτήν αναφέρονται τα εξής: «Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Διευθυντή του Υπουργείου, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της έκδοσης υπηρεσίας σε εβδομαδιαία
βάση, όπου διαπιστώσαμε ότι τόσο η ηγεσία του Υπουργείου όσο και του Αρχηγείου αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στην ομαλή καθημερινότητα των οικογενειών των συνάδελφών μας, η έκδοση αυτής. Δυστυχώς, καίτοι έχουμε δώσει πολλούς αγώνες και έχουμε λάβει ισχυρές διαβεβαιώσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, το πρόβλημα έχει οξυνθεί με δυσμενέστατες επιπτώσεις στον Έλληνα Αστυνομικό, την οικογένειά του, αλλά και την ίδια την Υπηρεσία, αφού είναι παγκοίνως γνωστό ότι η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται άμεσα από την εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών. Αν και η εργασία είναι ιερό πράγμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από την εκάστοτε διοίκηση, ο συνάδελφός μας εισπράττει τη συνεχιζόμενη απαξίωση, την εργασιακή ανασφάλεια, την αδυναμία προγραμματισμού του προσωπικού και οικογενειακού του βίου.

Σε πείσμα όσων θέλουν να επικαλούνται τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο χώρο μας συνεχίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση που πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Δεν είναι δυνατόν να αποτελούμε θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, όταν άλλοι εκπονούν τα σχέδιά τους σε ετήσιο ορίζοντα.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,

Συνιστά μείζονα κοροϊδία αυτή η κατάσταση και σας καλούμε να δώσετε άμεσα τέλος σε αυτήν, υιοθετώντας το πάγιο αίτημά μας για τροποποίηση του άρθρου 1 του π.δ. 173/2013, όπως τροποποίησε το π.δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», έτσι ώστε να διορθωθεί το κακό στη ρίζα του και που δεν είναι άλλο από την «ευχέρεια» που παρέχει αυτό στη διοίκηση, να αλλάζει την υπηρεσία «οποτεδήποτε». Αυτή η λέξη πρέπει να επαλειφθεί πάραυτα διότι μόνο την κακοδιοίκηση και την ανωμαλία στο Σώμα μας διαιωνίζει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ