Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαταγή που αφορά τις κακοποιήσεις ζώων εξέδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Χρήστο Σιμούλη, συναντήθηκε ο Σύλλογος Φιλόζωων Ημαθίας «Ζω.Η.», κατά την οποία οι εκπρόσωποί του, εξέθεσαν στον Διευθυντή τα προβλήματα που δημιουργούνται από την μη ορθή εφαρμογή του ν. 4039/2012 περί προστασίας των ζώων εκ μέρους κάποιων αστυνομικών οργάνων του νομού μας. Έπειτα από τη
συνάντηση, ο κ. Σιμούλης απέστειλε Διαταγή προς όλα τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, όπως εξετάζουν με την δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιήσεις - θανατώσεις ζώων και όπως προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων σε βάρος τους. 
Ο σύλλογος «Ζω.Η.» εξέδωσε ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου προς τον κ. Σιμούλη για την πρωτοβουλία του αυτή, πιστεύοντας ότι θα βοηθήσει το έργο των φιλοζωικών σωματείων στο νομό μας στην προσπάθεια να προστατεύουμε τα ζώα από κακοποιήσεις και αναφέρει τα εξής: «Για τον σκοπό αυτό παροτρύνουμε τους πολίτες να μην διστάζουν να καταγγέλλουν στην αστυνομία περιστατικά κακοποιήσεων ζώων που υποπίπτουν στην αντίληψή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το οποίο επίσης αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης ζώων, έχει αποστείλει σχετικές εγκυκλίους προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας για τον ορθό χειρισμό αυτών των υποθέσεων».

Σύλλογος Φιλόζωων Ημαθίας «Ζω.Η.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ