Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντίο «Βασίλισσα» και καλή τύχη όπου και αν πας

Ποτέ της δεν διεκδίκησε τον τίτλο της «υπερδύναμης», αλλά πάντα η Βέροια είχε μία «βαριά» φανέλα. Πλέον όμως δεν... ζει ανάμεσά μας. Η ήττα που γνώρισε στο Αγρίνιο σήμανε τον μαθηματικό υποβιβασμό της ομάδας στην Football League, μετά από 5 σερί σεζόν στη «μεγάλη» κατηγορία. Τα λάθη, κυρίως διοικητικά, που έγιναν τα 2 τελευταία χρόνια όπου σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε με «ακυβέρνητο καράβι», σε συνάρτηση με τα πολλά οικονομικά προβλήματα - στην τρέχουσα χρονιά η πρώτη απεργία των παικτών έγινε στην καλοκαιρινή προετοιμασία! - την οδήγησαν στην «πτώση» και ίσως το σημαντικότερο, στην αβεβαιότητα. Η επόμενη ημέρα μοιάζει ποιο «θολή» από ποτέ. Ας θυμηθούμε με πινελιές την παρουσία της Βέροιας από το 2012 και μετά, όταν και επέστρεψε στα «σαλόνια». Στιγμές, πρόσωπα και αποτελέσματα.
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Συνολικά 16 τεχνικοί, «μόνιμοι» ή «υπηρεσιακοί» βρέθηκαν τον πάγκο της Βέροιας αυτή τη πενταετία, ενώ ορισμένοι είχαν και δύο περάσματα. Πιο συγκεκριμένα έστω για ένα ματς κοουτσάρισαν την «βασίλισσα» οι Χάβος, Καρύδας, Καλαϊτζίδης, Στεβάνοβιτς, Γαϊτάνος, Κάανεν, Στόικα, Ντόστανιτς, Γκρανέρο, Λαναρής, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καραμπιμπέρης, Ελευθερόπουλος, Βοσνιάδης, Τερζής και Γράφας.
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ
Για δύο σεζόν αγωνίστηκε ο Μπεν στη Βέροια, καθώς αποκτήθηκε το 2013 και έμεινε στην ομάδα μέχρι το 2015. Ο άσος από τις Κομόρες είναι ο πρώτος σκόρερ της «βασίλισσας» στη πενταετία που έμεινε στα «σαλόνια», καθώς σημείωσε 25 γκολ σε 61 εμφανίσεις του στη Σούπερ Λιγκ με την φανέλα της. 
Ο «ΜΟΝΙΜΟΣ»
Αυτή τη πενταετία μόνο ένας παίκτης ήταν «μόνιμος» στη Βέροια, ο Γιώργος Καντιμοίρης. Ο 35χρονος πορτιέρο πανηγύρισε την άνοδο της «βασίλισσας» στη μεγάλη κατηγορία το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε υπερασπίστηκε την εστία της σε 73 παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. 
ΓΝΩΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Την πενταετία 2012-2017 πολλοί γνωστοί ξένοι παίκτες φόρεσαν την φανέλα της «βασίλισσας». Σε αυτό το διάστημα υπήρξαν «ονόματα» που αποκτήθηκαν ενώ ήταν ήδη γνωστοί στην Ελλάδα, αλλά και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που «έφτιαξαν» στην Ημαθία την μετέπειτα καριέρα τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Σνάουτσνερ, Ολαϊτάν, Μρντάκοβιτς, Μπεν, Κάμπορα, Νέτο, Κόστλι, Βούκιτς, Χασελμπάινκ, Ντουμίτρου, Ραούλ Μπράβο, Αμπντούν, Μερεμπασβίλι, Μπατιόν, Τόνι Κάλβο, Μαγιέφσκι, Εντζεγκέλε, αλλά και φέτος τους Βίτι, Σαρπόνγκ 
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ
Στις 16 Απριλίου του 2014 η «βασίλισσα» πέτυχε την ευρύτερή της νίκη στην πενταετή παρουσία της στη «μεγάλη» κατηγορία. Τότε κέρδισε τον Πλατανιά με 5-0, σε ένα ματς όπου ο Ιωάννου σημείωσε χατ τρικ, ενώ από μία φορά στόχο βρήκαν οι Κόστλι, Ολαϊτάν.
ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΛΜΑ
Η «βασίλισσα» παλαιότερα είχε ένα πολύ καλό τμήμα σκάουτινγκ και ανακάλυπτε πολλά «λαβράκια». Δεν είναι τυχαίο πως το διάστημα της παρουσίας της στην Σούπερ Λιγκ «έδωσε» αρκετούς παίκτες στους κατά τεκμήριο «μεγάλους», τόσο με μεταγραφή όσο και σαν ελεύθερους , οι οποίοι έκαναν το «άλμα» στην καριέρα τους. Οι Μπεν, Ολαϊτάν πήγαν στον Ολυμπιακό, ο Καλτσάς στον Παναθηναϊκό, ενώ τον περασμένο Γενάρη ο Μεληκιώτης έγινε παίκτης της ΑΕΚ. 
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ
Κατά την διάρκεια της φετινής «καταστροφικής» σεζόν η Βέροια γνώρισε και την «βαρύτερη» ήττα της πενταετίας που βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ. Στις 5 Φλεβάρη έχασε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 6-0.



ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ... ΕΜΕΙΝΑΝ
Από την πενταετία που η «βασίλισσα» ήταν στη Σούπερ Λιγκ για εξωαγωνιστικούς λόγους «μένει» το ματς με την ΑΕΚ όπου έχασε με γκολ του Κατίδη, λόγω των όσων έγιναν τότε με τον πανηγυρισμό του, αλλά και εκείνο με τον Ολυμπιακό, με αφορμή την έρευνα της δικαιοσύνης. Για αγωνιστικούς λόγους όμως κανείς δεν ξεχνά τις δύο «μεγάλες» της νίκες επί του Παναθηναϊκού. Στις 22 Μαρτίου του 2015 επικράτησε των «πράσινων» με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεν, αποτέλεσμα που «σφράγισε» τότε την παραμονή της, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 έκανε την καλύτερή της εμφάνιση στα «σαλόνια». Εκείνο το βρτδυ κέρδισε το «τριφύλλι» με 3-0, χάρις σε δύο γκολ του Ιωάννου και ένα του Μπαργκάν. 
ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ
Τα τελευταία δύο χρόνια η Βέροια μας συνήθισε σε πολλά «στραβά» αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο πως σε 40 παιχνίδια της στην Σούπερ Λιγκ έκανε μόλις 5 νίκες. Ομως... κάποτε ήταν σε θέση να πραγματοποιεί αήττητα σερί. Η «βασίλισσα» συμπλήρωσε κάποια στιγμή 178 ημέρες χωρίς να χάσει στη μεγάλη κατηγορία, έστω και αν μεσολάβησε ένα καλοκαίρι. Στις 26 Μαρτίου του 2014 κέρδισε την Ξάνθη με 3-2 και έχασε στις 20 Σεπτεμβρίου από τον Ολυμπιακό με 3-0. Στα 7 παιχνίδια που προηγήθηκαν της αναμέτρησης του Φαλήρου έκανε 6 νίκες και μία ισοπαλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ