Quantcast

http://picasion.com/

Χαμός στον ετήσιο χορό των νέων του Συλλόγου Βλάχων (ΦΩΤΟ)

«Trâ ligari» – «για δέσιμο» ήταν το σύνθημά μας για φέτος, γιατί σκοπός μας ήταν μέσα από αυτήν την εκδήλωση να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Δεθήκαμε λοιπόν όλοι μαζί για ακόμα μια φορά την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο bar «Velvet». Το μαγαζί γέμισε ασφυκτικά από νέους και όχι μόνο, φίλους και μέλη του Συλλόγου μας. Ο ζεστός χώρος του μαγαζιού ευνόησε στο να
γίνουμε όλοι μια παρέα, ενώ η πίστα παρέμεινε γεμάτη μέχρι και τις πρωινές ώρες. Ο χορός αυτός είναι η απόδειξη πως εμείς οι νέοι δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας και συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη διατήρηση της βλάχικης γλώσσας, των βλάχικων εθίμων, τραγουδιών και χορών. Πιστεύουμε πως όποιος αποκόπτεται από το παρελθόν, δεν έχει μέλλον. Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να κρατάμε ζωντανές τις πολιτιστικές μας κληρονομιές.
Το χορό μας τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοκάστρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανηλίου Μετσόβου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετομηλιτσιτών Γράμμου. Εμείς με τη σειρά μας τους ευχαριστούμε για τη στήριξή τους, αυτούς, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Μανέκα για το τραγούδι και τη μπάντα του Φώτη Καραβιώτη που μας κράτησαν συντροφιά με την ξεχωριστή τους μουσική.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του φετινού μας χορού! Συγκεκριμένα στη σχολή χορού ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στο ψητοπωλείο ΘΡΑΚΑ, στο μεζεδοπωλείο ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ, στο φωτοτυπείο ΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, στα τυροκομικά ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑΣ, στο κατάστημα αναλώσιμων εκτυπωτών MR PRINT ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ. Επιπλέον, να ευχαριστήσουμε τον ΓΚΑΛΑΪΤΣΗ ΗΛΙΑ για τις ξύλινες κατασκευές, τον ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ για τη δωρεά του κρασιού και την ΑΘΗΝΑ ΤΙΚΑ για τις γραβάτες. «Ευτυχισμένη είναι η ψυχή που έχει κάτι να αναπολεί από το παρελθόν με περηφάνια, και κάτι να προσδοκά από το μέλλον με ελπίδα.»Oliver G. Wilson. Δείτε φωτογραφίες:















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ