Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σεφ του Βεροιώτη προτείνει: Μπακαλιάρος στη λαδόκολλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και το αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό για 24 ώρες μέχρι να ξαρμυρίσει. Είναι καλό να ακουμπάει ο μπακαλιάρος σε μια μικρή σχάρα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το αλάτι που κάθεται στο βάθος του μπολ. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες. Στρώνουμε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλα τρεις
φέτες ντομάτα και βάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού. Από πάνω βάζουμε άλλες τρεις φέτες ντομάτα και ρίχνουμε λίγο νερό, λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, το θυμάρι, την σκελίδα σκόρδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και το βάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 15 – 20΄.

Συστατικά:

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
4 ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
φρέσκο θυμάρι
φρέσκο πιπέρι
4 τεμάχια λαδόκολλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ