Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέοι άνθρωποι στα συσσίτια της Βέροιας - Δε χωράει άλλο το καζάνι της Φιλοπτώχου

Μια θλιβερή πραγματικότητα  για τη Βέροια ανέδειξε πριν από λίγες μέρες η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κυριών Δέσποινα Τελάλογλου. Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα, που διοργανώνεται στις 2 Απριλίου για την ενίσχυση της Φιλοπτώχου, έκανε και μια σύντομη αναφορά στο έργο της, που μετρά 112 χρόνια ζωής και 70 χρόνια στη διανομή συσσιτίου. Τα έσοδα της Φιλοπτώχου Κυριών Βεροίας βασίζονται αποκλειστικά στις δωρεές του κόσμου, στις εκδηλώσεις και τις εκδρομές», ανέφερε αρχικά η κ. Τελάλογλου. 
Φυσικά η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη τη Φιλόπτωχο, που είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατακόρυφα και παράλληλα τη ζήτηση να αυξάνεται.
«Με την κρίση, οι δωρεές μειώθηκαν πάνω από το μισό, μειώθηκαν και οι συνδρομές, ενώ ο κόσμος δυσκολεύεται να έρθει και στις εκδηλώσεις. Τα έσοδα της Φιλοπτώχου έχουν πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών της. 
Πριν την κρίση δίναμε καθημερινά 50 μερίδες φαγητό και πλέον σήμερα διανέμουμε 80 μερίδες, με τη ζήτηση να υπάρχει ακόμα αλλά το καζάνι μας να μη χωράει. 
Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι πριν οι άνθρωποι που κατέφευγαν στο συσσίτιο της Φιλοπτώχου ήταν μεγάλης ηλικίας που δε μπορούσαν να εργαστούν. Πλέον, νέοι άνθρωποι χτυπούν την πόρτα μας, άνθρωποι σε παραγωγική ηλικία που ενώ θα έπρεπε να εργάζονται, η κρίση που διανύουμε τους αναγκάζει να καταφεύγουν στο συσσίτιο, αφού δε μπορούν να ταΐσουν ούτε τα παιδιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τελάλογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ