Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απολογισμό έργου και οικονομικών έκανε η Α/θμια Σχολική Επιτροπή Βέροιας (ΦΩΤΟ)

Απολογισμό λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Βέροιας, για τα 2,5 χρόνια που πέρασαν από την έναρξη της θητείας της, έως και σήμερα 28/2 που λήγει και τυπικά, πραγματοποιήθηκε το πρωί με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το ΔΣ. Παρόντες, ο πρόεδρος Διονύσης Κουλουριώτης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κάκαρης και τα μέλη
 Κώστας Ζιάκας και Όλγα Χολέβα, που αναφέρθηκαν τόσο στα πεπραγμένα όσο και σε νούμερα, πιο συμμαζεμένα όπως φάνηκε, σε σχέση με την προηγούμενη Διοίκηση, αφήνοντας παράλληλα τόσο ταμείο όσο και υλικό στην αποθήκη για την επόμενη, ώστε όπως ειπώθηκε, να κάνει μια καλή αρχή. 
Ο κ. Κουλουριώτης στάθηκε ιδιαίτερα στην άνιση κατανομή που γίνεται από το δήμο σε Α/θμια και Β/θμια, καθώς, παρόλο που τα σχολικά κτίρια της Α/θμιας είναι πολύ περισσότερα και λόγω παλαιότητας σε σχέση με αυτά της Β/θμιας, έχουν περισσότερες ανάγκες, η κατανομή γίνεται 50/50. Σημειωτέον, στο δήμο Αλεξάνδρειας η κατανομή είναι 70-30 και στη Νάουσα 60-40.
Σχετικά με το τι παρέλαβε η Επιτροπή και το Ηλεκτρικό ρεύμα
«Αναλάβαμε ένα ταμείο 105.162€, καθώς και ένα χρέος ύψους 172.420€ για την αποπληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος του '13 και '14, χρέος που προέκυψε από απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, όπου έπρεπε η σχολική επιτροπή να πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του '13. Μιλάμε για 172.420€ που στέρησαν από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τις ανάγκες των σχολείων. Πλέον έχει σχεδόν αποπληρωθεί, με μια τελευταία δόση 26.782,50€.»
Σχετικά με το κόστος θέρμανσης και την άνιση κατανομή με τη Β/θμια
«Τα έξοδα της Α/θμιας για τη θέρμανση, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου είναι 200.000 λίτρα, ενώ της Β/θμιας 150.000 το χρόνο. Με την τιμή του πετρελαίου έτσι όπως διαμορφώνεται έχουμε διαφορά τα έξοδα 55.000€ το χρόνο παραπάνω από τη Β/θμια. Κι όμως, η κατανομή από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου γίνεται 50-50. Έτσι εμείς ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε οικονομία για να "βγάλουμε τη χρονιά".»
Γενικό συμμάζεμα...
«Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα, καταφέραμε, με στοχευμένες και μαζικές αγορές και εξοπλίσαμε όλα τα σχολεία με ότι χρειαζόταν. Δεν υπάρχει αίθουσα χωρίς υπολογιστή και προτζέκτορα, έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλιά φωτοτυπικά.
Αλλάξαμε πάροχο στο ρεύμα και όπου γινόταν στην τηλεφωνία, μειώνοντας αμέσως τα έξοδα κατά 600€ το μήνα. 
Αφήνουμε στην αποθήκη 5 Η/Υ και 13 οθόνες, 3 προτζέκτορες, 2 εκτυπωτές, 160 κιβώτια φωτοτυπικό χαρτί.
Αφήνουμε ταμείο 118.039,19€ και στο ταμείο του δήμου μια χρηματοδότηση 113.778€ που θα προστεθούν με επόμενη απόφαση».

Κλείνοντας ο κ. Κουλουριώτης θέλησε να ευχαριστήσει το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, το προσωπικό, τον προϊστάμενο της Α/θμιας Διονύση Διαμαντόπουλο, τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Σχολικούς Τροχονόμους.
«Η επιχορήγηση έρχεται ανά τρίμηνο για τα λειτουργικά και εκεί ξοδεύεται, καλό είναι να κρατάμε στην άκρη για ώρα ανάγκης αλλά να μην γίνει αυτοσκοπός της κάθε Σχολικής Επιτροπής να αφήνει το μεγαλύτερο δυνατόν ποσό για να γίνεται αρεστή στο Δήμαρχο», ανέφερε ο κ. Ζιάκας. «Ξοδεύτηκε ένα μεγάλο μέρος των επιχορηγήσεων για να εγκατασταθεί ένα αξιόλογο λογισμικό τα σχολεία. Έγινε μια πολύ σωστή δουλειά σχετικά με τον εξοπλισμό. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει Η/Υ και προτζέκτορας και το μάθημα γίνεται με σύγχρονες μεθόδους. Η Α/θμια έχει περισσότερα έξοδα λειτουργικά, όπως στα αναλώσιμα, τα γραφικά».
«Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε να κάνουμε με τα "φυντάνια" της κοινωνίας μας άρα αντιλαμβανόμαστε πόσο μπορεί να συμβάλλει αυτή τη επιτροπή. Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει και έχει γίνει καθ' όλη τη διάρκεια ζωής της. Στα πλαίσια που κινήθηκε, μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, κατάφερε και έκανε ένα μικρό θαύμα. Ο πρόεδρος κ. Κουλουριώτης, με αποφάσεις της Επιτροπής, κινήθηκε με βάση τους πυλώνες ισονομία, αντικειμενικότητα, εξοικονόμηση πόρων και συμμάζεμα οικονομικών. Δύσκολος ο χώρος, πάρα πολλά τα κτίρια και η κατανομή άδικη», ανέφερε ο Γιώργος Κάκαρης.

«Για τη θέση αυτή χρειάζεται άνθρωπος με ιδιαίτερες ικανότητες να διαχειριστεί και να συνεχίσει το συμμάζεμα και το έμψυχο υλικό, όπως το ξεκίνησε ο Διονύσης Κουλουριώτης», ανέφερε κλείνοντας η κ. Χολέβα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ