Quantcast

http://picasion.com/

Σε αγωνιστική εγρήγορση θέτει τους γιατρούς η Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Με την συμμετοχή Προέδρων και Αντιπροσώπων Ιατρικών Συλλόγων από ολόκληρη την χώρα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αθήνα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εκπροσωπήθηκε από το μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ Αναστάσιο Βασιάδη και τους Γεώργιο
Μηνά, Σοφία Κουπίδου, Λάζαρο Χατζηιωαννίδη και Ιωάννη Αποστολόπουλο. Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχαήλ Βλασταράκος ο οποίος προχώρησε σε απολογισμό της δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το προηγούμενο έτος και έθεσε όλα τα προβλήματα που αφορούν τους ιατρούς και την υγεία και περίθαλψη συνολικά. 

Εκ μέρους όλων των ομιλητών επισημάνθηκαν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την περίθαλψη των πολιτών όπως οι μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία της χώρας και στα Κέντρα Υγείας, οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία τους, καθώς πιέζονται από τη μεγάλη προσέλευση των ασθενών, ελλείψει δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την υπολειτουργία πολλών τμημάτων και κλινικών, ελλείψει υλικών πρώτης ανάγκης.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τονίστηκε ότι δεν έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της οργάνωσής της, με αποτέλεσμα το ΠΕΔΥ να υπολειτουργεί.

Επισημάνθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ, με τις λειτουργικές του αδυναμίες και τις ανεπαρκείς συμβάσεις σε ιατρικό προσωπικό, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές επιτακτικές ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, ενώ οδηγεί σε επαγγελματική εξόντωση τους συμβεβλημένους ιατρούς με τα απαράδεκτα clawback και rebate.

Για τους νέους ιατρούς διατυπώθηκε ότι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα για να μπορέσουν να βρουν εργασία.

Για το ασφαλιστικό και φορολογικό, το οποίο νομοθετήθηκε το 2016 και εφαρμόζεται από εφέτος, με τα νέα ειδοποιητήρια να καταφθάνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες, τονίστηκε ότι δημιουργεί συνθήκες αδυναμίας πληρωμών, με αποτέλεσμα το ασφαλιστικό σύστημα να έχει αρνητικές προοπτικές.

Όλοι οι σύνεδροι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας, εξέφρασαν την μεγάλη αγωνία τους για τα παραπάνω προβλήματα, τη δυνατότητα επιβίωσής τους μέσα στο σύστημα, της ασφαλούς ιατρικής περίθαλψης και της δυνατότητας κάλυψης των αναγκών των πολιτών οι οποίες πολλαπλασιάζονται.

Λίγο πριν το κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης από τον Πρόεδρο Μιχαήλ Βλασταράκο, ο εκ των συντακτών της εισήγησης Αναστάσιος Βασιάδης , συνόψισε τα βασικά σημεία της, επισήμανε ότι υπήρξε προϊόν μακράς και συλλογικής επεξεργασίας ώστε να συμπεριλάβει όλα τα επίμαχα ζητήματα της ιατρικής κοινότητας και ζήτησε την υπερψήφισή της.

Η εισήγηση υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία και αποφασίστηκε η αγωνιστική εγρήγορση του ιατρικού κόσμου και η ενίσχυση κάθε κινηματικής και παρεμβατικής διαδικασίας, σε θέματα που αφορούν υγεία, περίθαλψη, ιατρούς, ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα.

Προαναγγέλθηκε τέλος η προσεχής συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, προκειμένου να οριοθετηθούν δράσεις και παρεμβάσεις στις παραπάνω κατευθύνσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ