Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση για τις διατροφικές διαταραχές πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Ενημερωτική συνάντηση για τις διατροφικές διαταραχές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτη 18/1 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Οι ομιλήτριες Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου, MSc, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Θωμαή Σιώπη, MSc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ανέλαβαν να παρουσιάσουν, η καθεμία μέσω της δικής της επιστήμης, τις μορφές
διατροφικών διαταραχών που μπορούμε να συναντήσουμε, νευρική ανορεξία, νευρική βουλιμία, διαταραχή της επεισοδιακής υπερφαγίας, ενώ έγινε και μια εκτενής αναφορά και ανάλυση της νόσου της παχυσαρκίας, των αιτιών και των επιπτώσεων που έχει αυτή σε ένα άτομο. 
Το πιο σοκαριστικό ίσως στοιχείο που αναφέρθηκε, ήταν πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει τη θλιβερή πρωτιά στην παχυσαρκία, ξεπερνώντας ακόμα και την Αμερική! «Η Ελλάδα παχαίνει παρά την κρίση», ήταν ο υπότιτλος της έρευνας, με τα αίτια να ανάγονται σε γενετικούς, διατροφικούς, ψυχολογικούς παράγοντες, έλλειψης δραστηριότητας και άλλων παραγόντων όπως ασθενειών, φαρμάκων κ.α.
Ένας τομέας που απασχολεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και δεν αφήνει σχεδόν κανέναν αδιάφορο. Κάτι που φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν την παρουσίαση.


Η Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Βέροιας, όπου παρέχει εξατομικευμένη διαιτολογική υποστήριξη σε ενήλικες και παιδιά με σκοπό τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Η Θωμαή Σιώπη σπούδασε Ψυχολογία στο City College, το διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, στη Θεσσαλονίκη. Έκανε το μεταπτυχιακό της στη Ψυχολογία Υγείας, στο Λονδίνο, στοUniversity College London και King’s College London. Είναι πιστοποιημένη γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια και έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.









ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ