Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Μπήκαν με τα τρακτέρ στη Βέροια

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις των Αγροτών. Στη Βέροια, όπως είχε προαναγγελθεί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, παρουσία πολλών φορέων του νομού. Λίγο μετά τις 11 το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της πόλης οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, φτάνοντας μέχρι το Δημαρχείο
κορνάροντας. Εκεί ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους προέδρους των αγροτικών συλλόγων, το Δήμαρχο Βέροιας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, που διάβασε η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, που ευχαρίστησε τους φορείς που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση και τόνισε ότι πολλά κρίνονται από τους αγρότες, οι οποίοι είναι η αλυσίδα για την επιβίωση και των υπολοίπων κλάδων.  
«Βιώνουμε οικονομικό κατήφορο και έλλειψη ομόνοιας μεταξύ αυτών που θέλουν να κυβερνήσουν θεατές στο θέατρο του παραλόγου», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. «Ζούμε σε ένα καθεστώς όπου είδαμε την ατμομηχανή της οικονομίας να καταρρέει και δε θέλουμε να συμβεί το ίδιο και την αγροτική παραγωγή, θα χαθεί η ελπίδα για το μέλλον. Έτσι ζητάμε να σκύψει στο πρόβλημα και να κάνει διορθωτικές κινήσεις». 
Το ξεκάθαρο μήνυμα «ως εδώ» προς κάθε κατεύθυνση δίνει ο αγώνας των αγροτών που χαρακτηρίζεται από ενότητα και αλληλεγγύη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Αγροτών Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, που ξεκίνησε ευχαριστώντας τους φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό τους στην πλατεία και δήλωσαν στήριξη, όπως το Εργατικό Κέντρο Βέροιας και Νάουσας, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, Εμπορικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Ένωση Φοροτεχνικών, Οικονομικό Επιμελητήριο, Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ, Ταξί, Αναπτυξιακή Ημαθίας, Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Δήμο και τη Δημοτική κοινότητα Βέροιας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» και τον πρόεδρο Αντώνη Καγκελίδη για τη χρηματοδότηση της συγκέντρωσης.
Τη στήριξη της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα δήλωσε με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων πριονίζουν το μοναδικό παραγωγικό κλαδί της ελληνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα. Στη σημερινή συγκέντρωση λείπουν όλοι αυτοί που το 2014 και πριν σας χτυπούσαν την πλάτη. Προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου βρεθήκαμε  και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας, αδιαφορώντας για το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία», ανέφερε και ευχήθηκε καλό αγώνα.
Λίγο μετά τα τρακτέρ αποχώρησαν από την οδό Μητροπόλεως με προορισμό τον κόμβο της Κουλούρας. 

Δείτε βίντεο και το φωτορεπορτάζ του «Βεροιώτη»:












































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ