Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βέροια ο πρώτος σταθμός του βιβλίου του Χρήστου Ζαμπούνη «ΠΑΟΚ αφού»

ΒΕΡΟΙΑ ΑΦΟΥ...!
Τη Βέροια επέλεξε να γίνει ο πρώτος σταθμός του βιβλίου του «ΠΑΟΚ αφού» ο Χρήστος Ζαμπούνης. Η επιλογή έγινε για δυο λόγους. Λόγω της Βεροιώτικης καταγωγής του και λόγω των ασπρόμαυρων χρωμάτων με τα οποία είναι βαμμένη η Βέροια. Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ», το απόγευμα του Σαββάτου 10/12

και για το βιβλίο, πέρα από τον ίδιο το συγγραφέα, μίλησαν ο πρόεδρος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ «Θύρα 4» Τάσος Καναράκης και ο πρόεδρος του συνδέσμου ΠΑΟΚ Βέροιας, Λευτέρης Λαζής, ενώ την εκδήλωση προλόγισε η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, ιδιοκτήτρια του «ΣΤΑΡ».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ο Γρηγόρης Σανίκης, μέχρι πρότινος χαντμπολίστας του Φιλίππου και πρόσφατο απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Ηλίας Λαζός, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Φιλίππου Βέροιας, ο Παύλος Παυλίδης πρόεδρος των Αστικών Βέροιας, ο προπονητής Νίκος Καρύδας και πολλοί άλλοι ΠΑΟΚτσήδες. 
Το λόγο πήρε αρχικά ο Χρήστος Ζαμπούνης, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου. «Θα ήθελα να διαβάσω ένα βιβλίο που να μάθω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ, όχι αποτελέσματα και στοιχεία που βρίσκεις στο ίντερνετ αλλά στοιχεία όπως, πόσα ποιήματα ενέπνευσε ο ΠΑΟΚ, και είναι αρκετά, πως ενέπνευσε το θέατρο, τη λογοτεχνία, το τραγούδι. Ήθελα να μάθω που υπάρχουν σύνδεσμοι, να έρθω σε επαφή με αυτόν που ίδρυσε τον σύνδεσμό ΠΑΟΚ στη Ζάμπια. Να δω πόση τρέλα κουβαλούσε ο Βασίλης, αυτός που έβαλε τους αφρικανούς με κασκόλ του ΠΑΟΚ να φωνάζουν. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε ισχυρή ταυτότητα και δύναμη όταν πήγα να ζήσω στο εξωτερικό. Ίδρυσα σύνδεσμο στο Παρίσι και όταν γύρισα στην Αθήνα ένιωθα περήφανος σαν Μακεδόνας και με αυτή την ιδεολογία του ΠΑΟΚ». 
Μάλιστα, «έδωσε στεγνά» τη μητέρα του, που βρισκόταν ανάμεσα στο ακροατήριο, λέγοντας πως είναι ΑΡΗΣ... από γεννησιμιού της, καθώς γεννήθηκε δίπλα στο γήπεδο του ΑΡΗ στη Θεσσαλονίκη. «Ποτέ όμως δεν μπόρεσε να με επηρεάσει και να με αποτρέψει από την τρέλα που λέγεται ΠΑΟΚ». ΑΡΗΣ είναι όπως είπε, και ο Σάκης Κεχαγιόγλου, γνωστός δικηγόρος με καταγωγή από τη Βέροια και πολύ καλός του φίλος, που ίδρυσε το Σύλλογο Αρειανών Φίλων ΠΑΟΚ.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Λευτέρης Λαζής, αναφερόμενος αρχικά στη γνωριμία του με τον Χρήστο Ζαμπούνη στις αρχές του '90 στο σύνδεσμο, εκεί που όπως χαρακτηριστικά είπε, συναντώνται συνοπαδοί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κοινωνικού και βιοτικού επιπέδου, κάτω από τη σκέπη του ΠΑΟΚ και όχι χούλιγκαν, όπως πολλοί μας χαρακτηρίζουν.
Ως την πιο ΠΑΟΚτσίδικη πόλη του κόσμου χαρακτήρισε τη Βέροια ο Τάσος Καναράκης, που έκανε και την ευχή, «πέρα από υγεία να δούμε και κανένα πρωτάθλημα!». Την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε η προβολή της ταινίας «90 χρόνια Π.Α.Ο.Κ. - Νοσταλγώντας το μέλλον». Πρόκειται για το πρώτο ντοκιμαντέρ για ομάδα στην Ελλάδα, που σκηνοθέτησε ο αείμνηστος Νίκος Τριανταφυλλίδης.
Δείτε φωτογραφίες:
































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ