Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Κρεατόσουπα

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και βράζουμε ξαφρίζοντας συγχρόνως για 1 ώρα περίπου. Όταν μαλακώσει βάζουμε στην κατσαρόλα το σέλινο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τον ζωμό μας. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Τότε βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 20΄- 30΄. Τέλος προσθέτουμε μπόλικο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο εκτός φωτιάς.
Μπορούμε επίσης να αυγοκόψουμε την σούπα μας.
Τις πατάτες τις βάζουμε λίγο αργότερα για να μην λιώσουν

Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, λαιμός)κομμένο χοντρά καρέ

• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 3 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο multi
• 6 πατάτες κομμένες σε κύβους
• 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο ζωμό βοδινού
• χυμό από 2 λεμόνια

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς