Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Χοιρινό με λάχανο

Ξεφλουδίζουμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου. Τα ζεματάμε για 2’-3’ σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2’-3’. Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί
και προσθέτουμε τον πελτέ και τις τομάτες. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι μας και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά για περίπου 1 ώρα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάχανο και σιγοβράζουμε για περίπου 15’ μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό (από σπάλα κομμένο σε μερίδες)
1 μικρό λάχανο γύρω στο 1 κιλό
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες τομάτες τριμμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ