Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Την γλύτωσαν» τα καταστήματα της Βέροιας

Με πρόστιμο για αφισορύπανση και όχι για παράνομη διαφήμιση τη... «γλύτωσαν» οι καταστηματάρχες καφέ, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, καθώς και σύλλογοι και επιχειρήσεις του δήμου Βέροιας και θα κληθούν να πληρώσουν 80 ευρώ, όσο είναι το πρόστιμο για την καθαριότητα, για κάθε παράβαση που τους έχει βεβαιωθεί στο παρελθόν,
έναντι 1.500 που είναι το πρόστιμο για την παράνομη διαφήμιση. 25 θέματα για ισάριθμες επιχειρήσεις της Βέροιας, συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, που αφορούσαν βεβαιώσεις προστίμων προηγούμενων ετών για αφισοκόλληση σε μη προβλεπόμενα από το δήμο σημεία. Πολλοί ήταν και οι επιχειρηματίες που βρέθηκαν στη συνεδρίαση, ενώ εκ μέρους τους μίλησε και η συνήγορος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας Λίνα Μέλλιου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως από τη στιγμή που δεν έχει προβλεφθεί χώρος όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διαφημιστούν νόμιμα, ο δήμος δε θα έπρεπε να επιβάλλει πρόστιμα. Όπως επίσης, ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν γνωστοποίησε σε πραγματικό χρόνο την παράβαση, η οποία κοινοποιήθηκε στους επιχειρηματίες πολύ αργότερα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση πολλών παραβάσεων χωρίς να έχουν λάβει γνώση και την οικονομική τους εξόντωση. 
Οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Ασλάνογλου και Βασίλης Παπαδόπουλος εισηγήθηκαν στο να επιβληθεί πρόστιμο όχι για παράνομη διαφήμιση αλλά για καθαριότητα, δηλαδή πρόστιμο 80 ευρώ, κάτι το οποίο συμφωνήθηκε, καθώς πέρασε κατά πλειοψηφία από την ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ