Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο «μάγος» από την Ημαθία που έφτασε μέχρι την Σεβίλλη (VIDEO)

Ο Βασίλης Τσιάρτας (Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 12 Νοεμβρίου 1972) είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νάουσα και ξεχώρισε γρήγορα για την άρτια τεχνική του. Τον Δεκέμβριο του 1992 τον απέκτησε η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Βασίλης Τσιάρτας εξελίχθηκε σε κορυφαίο επιθετικό μέσο.
Η καριέτα του ξεκίνησε από τη Νάουσα στην οποία πέτυχε 23 γκολ σε 92 συμμετοχές. Πραγματοποίησε τόσο καλές εμφανίσεις που αμέσως έγινε πόλος έλξης για τις μεγάλες ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Τελικά αποκτήθηκε από την Ένωση στην οποία έπαιξε για τρία χρόνια.
Την περίοδο 1995-96 έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, κατέκτησε το Κύπελλο με την ΑΕΚ σημειώνοντας χατ τρικ στον τελικό, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. 
Το καλοκαίρι του 1996 δέχθηκε την πρόταση της Σεβίλλης και μετακόμισε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Ανδαλουσίας για τέσσερα χρόνια και το 2000 αποφάσισε να επαναπατριστεί και να επιστρέψει στην ΑΕΚ.


Αγωνίστηκε στην Ένωση μέχρι το 2004 έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Η καριέρα του μετά το Euro 2004 ακολούθησε φθίνουσα πορεία.


Πέρασε ένα εξάμηνο στη Γερμανία με την Κολωνία και ένα μικρό χρονικό διάστημα με τον Εθνικό Πειραιώς. Στην A’ Εθνική είχε 195 συμμετοχές με 80 τέρματα, στους αγώνες Κυπέλλου 24 συμμετοχές με 12 τέρματα και στην Ευρώπη 49 συμμετοχές με 10 τέρματα.
Συνολικά ο Βασίλης Τσιάρτας μαζί με την παρουσία του στο εξωτερικό συμμετείχε σε 434 αγώνες πρωταθλήματος σκοράροντας 148 τέρματα και αξιοσημείωτο είναι πως δεν αποβλήθηκε ποτέ στην καριέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ