Quantcast

http://picasion.com/

«Πέρασε» το τουριστικό τρενάκι - Έρχεται στις 16/12 για βόλτες στη Βέροια

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας η εκμίσθωση τουριστικού τρένου που θα εκτελεί δωρεάν βόλτες στο κέντρο της πόλης για όλη την περίοδο των εορτών. Συγκεκριμένα, το τρενάκι θα μας έρθει από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης στις 16 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει έως τις 7 Ιανουαρίου και έρχεται για να ενισχύσει παράλληλα τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, ο οποίος θα καλύψει και τα έξοδα για τα καύσιμα. Η εκμίσθωση του τρένου για όλη την περίοδο θα κοστίσει στο δήμο 6.200€.

Η αφετηρία του θα είναι η πλατεία Δημαρχείου και η διαδρομή συνολικού μήκου 1690 μέτρων που θα ακολουθεί θα είναι η οδός Μητροπόλεως, Βενιζέλου, Μαλακούση, Κεντρικής , Μητροπόλεως και επιστροφή στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ δεν θα κάνει ενδιάμεσες στάσεις.

Υπήρχαν ενστάσεις σχετικά με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που ενδεχομένως να προκαλέσει η παρουσία του τρένου στις συγκεκριμένες οδούς, ειδικά την περίοδο των εορτών που η κίνηση είναι ακόμα πιο αυξημένη. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όμως διαβεβαίωσε πως δε θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς το τρενάκι, που πιάνει τα 25 χλμ/ώρα, δε διαφέρει από την κίνηση ενός αστικού λεωφορείου. Και δεδομένου όπως είπε, πως τα αυτοκίνητα στο κέντρο δεν τρέχουν πάνω από 30 χλμ/ώρα, δε θα δημιουργηθούν προβλήματα. Για να δούμε... Μάλλον η τροχαία και η δημοτική αστυνομία πρέπει να κάνει διπλοβάρδιες για να μπορέσει να «δαμάσει» κίνηση, διπλοπαρκαρισμένα και τρενάκι!

Η διαδρομή θα έχει ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς κατά τη διάρκεια της βόλτας, οι επιβάτες θα ακούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και ενδιαφέροντα πράγματα για σημαντικά μνημεία της Βέροιας που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, όπως είναι το κτίριο του Δημαρχείου, η αρχαία ρωμαϊκή οδός, η Εκκλησία του Χριστού και η πρόσφατα αποκατεστημένη Παλιά Μητρόπολη, δύο από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς της Βέροιας, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, κ.ά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ