Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την ελληνική οινοποιία γεύτηκε η ομάδα Erasmus του ΣΕΚ Βέροιας

Το Κτήμα Γεροβασιλείου και το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, στην Επανομή Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε η παιδαγωγική ομάδα του Erasmus + με τίτλο «Από το Σταφύλι στο Κρασί και την Αγορά» και κωδικό προγράμματος 2015-1-EL01-KA102-013466. Η ομάδα μετά από την πολυήμερη διαμονή στην Τοσκάνη Ιταλίας και την επίσκεψη σε επιλεγμένους αμπελώνες και οινοποιεία των περιοχών Bolgheri και Chianti, κρίθηκε απαραίτητο να αποκτήσει και εμπειρία και άποψη διακεκριμένων επιχειρήσεων του τομέα του κρασιού και στην Ελλάδα.

Επισκεπτόμενη την επιχείρηση του Γεωπόνου και Οινολόγου κ. Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ενημερώθηκε για την ολοκληρωμένη καλλιέργεια του ιδιόκτητου αμπελώνα, τις καλλιεργούμενες ελληνικές και ξένες λευκές και ερυθρές ποικιλίες, τη διαδικασία οινοποίησης που ακολουθείται, τις πιστοποιήσεις του οινοποιείου και τα είδη των παραγόμενων Π.Γ.Ε. κρασιών. Μετά την παρατήρηση της διαδικασίας εμφιάλωσης επισκέφθηκε το Μουσείο Οίνου όπου θαύμασε την πλούσια ιδιωτική συλλογή εργαλείων αμπελουργίας, οινοποίησης, εμφιάλωσης και βαρελοποιίας, καθώς και την ιδιαίτερη συλλογή ανοιχτηριών. Με τη βοήθεια της ξεναγού της εταιρείας πραγματοποίησε βιωματικές δράσεις με θέμα το κρασί. Είχε ωστόσο η ομάδα την ευχαρίστηση να συνομιλήσει με τον ίδιο τον εμπνευστή και ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον κ. Γεροβασιλείου ο οποίος εκτός από το σχολιασμό της διεθνούς και ελληνικής αγοράς του κρασιού έδωσε και μαθήματα ζωής στους ανήλικους μαθητές και αυριανούς επαγγελματίες και πολίτες της ομάδας μας.

Η ομάδα αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από μία σύγχρονη και σε τίποτα να ζηλέψει από ιταλικές επιχειρήσεις του είδους, ελληνική επιχείρηση. Χρωστάει δε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γεροβασιλείου για την οργάνωση των άψογων ξεναγήσεων στο χώρο της επιχείρησής του, καθώς και για το χρόνο που διέθεσε ο ίδιος στην ομάδα μας.

Η παραπάνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διαχειριστική αρχή για τα προγράμματα Erasmus + στην Ελλάδα, το Ι.Κ.Υ.

Από την παιδαγωγική ομάδα Αγγελάκη Α., Αθανασιάδη Χρ., Ζιώγα Θ., Γιαννόπουλο Δ., Ιακωβίδου Α.Ι., Λούρη Χρ., Νάτσο Μ., Νουρή Σ., Πανταζή Α., Πορφύρη Α., Παπαδόπουλο Θ., Σιάρκα Γ., Σταφυλίδου Π., Συμεωνίδη Δ. και Τζιβάρα Σ., Ψιψίκα Αικ. (συνοδό) και Τσαχουρίδου Π. (υπεύθυνη του προγράμματος). 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ