Κινηματογραφική καταδίωξη κουκουλοφόρων από περιπολικά στη Χαλκηδόνα

Aστυνομική επιχείρηση και καταδίωξη οχήματος στο οποίο επέβαιναν πέντε κουκουλοφόροι έγινε την Πέμπτη 17/11 περίπου στις 9 το βράδυ στη Χαλκηδόνα. Οι δράστες αφού πρώτα έκλεψαν αυτοκίνητο το οποίο στάθμευε σε συγκεκριμένο μέρος και ώρα και προφανώς λόγω των διαδηλώσεων της χθεσινής μέρας, υπέθεσαν ότι δεν θα υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Έτσι έβαλαν το
σχέδιο τους σε δράση και προσπάθησαν να ληστέψουν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στήνοντας ενέδρα. Για κακή τους τύχη όμως περιπολικό του Α.Τ. Κουφαλίων βρισκόταν στην Χαλκηδόνα και έσπευσε άμεσα στο σημείο, αφού οι κακοποιοί έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που ενημέρωσαν την αστυνομία. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν άλλα δύο περιπολικά για να συνδράμουν στην προσπάθεια σύλληψης των δραστών.

Οι κακοποιοί κατευθύνθηκαν έξω από την Χαλκηδόνα σε αγροτική περιοχή και παρά το άγριο κυνηγητό κατάφεραν πεζοί και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι να εξαφανιστούν μέσα από αρδευτικά κανάλια, αφού πρώτα παράτησαν το κλεμμένο όχημα.

Παρά το ότι δεν έγιναν τελικά συλλήψεις, αυτό που μένει σαν επιτυχία είναι ότι η παρουσία περιπολικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και η άμεση επέμβαση, αποσόβησε μια ληστεία και το πιθανότερο την καταστροφή ενός αυτοκινήτου (συνήθως οι δράστες βάζουν φωτιά και τα πετάνε).

Οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας περιμένουν πλέον με αγωνία την δημιουργία του τμήματος ασφαλείας, ελπίζοντας σταδιακά στην μείωση της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή.Δημοφιλείς αναρτήσεις