Συναντήθηκε με Μπαλτά ο Κουτσογιάννης για τη Μίεζα

Δέσμευση έμπρακτης στήριξης των προσπαθειών του Δήμου Νάουσας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την ανάδειξη του πολιτισμικού αποθέματος της Βόρειας Ημαθίας (περιοχή Μίεζας), με έμφαση στο πρώτο Πανεπιστήμιο της Οικουμένης και στη συνύπαρξη των δύο μεγάλων προσωπικοτήτων στην περιοχή, του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατάφερε να αποσπάσει ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τη Γ.Γ. του Υπουργείο Μαρία Βλαζάκη. Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός των προσπαθειών Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων με δράσεις προώθησης και ενίσχυσης του όλου σχεδιασμού.

Στην ίδια συνάντηση ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε με τους σχεδιασμούς Δήμου και Εφορείας Αρχαιοτήτων για τη δημιουργία Κέντρου Συντήρησης Ψηφιδωτών σε τμήμα των εγκαταστάσεων της πρώην Μαθητικής Εστίας.

Τέλος, υπήρξε συμφωνία για την προσπάθεια ένταξης στο ΣΕΣ και χρηματοδότησης του έργου διάσωσης και αξιοποίησης του διατηρητέου Ματθαίου. Λόγω της εγγύτητάς του με το ποτάμι, συμφωνήθηκε παράλληλα η αποκατάσταση της βιομηχανικής υποδομής του κτιρίου και ο σχεδιασμός λειτουργίας του χώρου ως Κέντρου Ενημέρωσης για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις