Quantcast

http://picasion.com/

Αυτά παθαίνεις όταν πίνεις πολλούς καφέδες!

Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής για τους περισσότερους από εμάς. Τα οφέλη του είναι πολλά με πιο σημαντικό την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά χλωρογενή οξέα (πολυφαινόλες). Ο καφές ανεβάζει τη διάθεση, ενισχύει την απόδοση κατά την άθληση μέσω της αύξησης της
αντοχής, έχει θετική επίδραση στη ρύθμιση του σωματικού βάρους προστατεύει από τον καρκίνο, τον διαβήτη τύπου 2 και το Πάρκινσον και κάνει καλό στην καρδιά. Όλα τα παραπάνω βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι καταναλώνεται με μέτρο. 
Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να έχει παρενέργειες στον οργανισμό. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (ΝSF) των ΗΠΑ, όποιος το παρακάνει με την καφεΐνη, η οποία είναι διεγερτική ουσία, παρουσιάζει κάποια χαρακτηριστικά συμπτώματα. Εκτός από τα προφανή (δυσκολίες στον ύπνο, εκνευρισμός), το ΝSF λέει πως υπάρχουν και άλλα, όπως:

-Πονοκέφαλος
-Οξυθυμία
-Αυξημένος καρδιακός παλμός (σαν ταχυπαλμία)
-Αυξημένη διούρηση (η καφεΐνη έχει και διουρητικές ιδιότητες)
-Άγχος
-Ζάλη
-Κακή ψυχική διάθεση όταν περνάει η επήρεια του καφέ

Μπορεί επίσης να δυσκολεύεστε να κάνετε δουλειές που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, επειδή μειώνεται ο συντονισμός των κινήσεων ακριβείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ