Quantcast

http://picasion.com/

Παίζουν τα... ρέστα τους, ενόψει Χριστουγέννων οι έμποροι της Βέροιας

Ένας ιδιότυπος οργασμός εργασιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στο κέντρο της Βέροιας. Η αγορά προετοιμάζεται για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με έντονους ρυθμούς και σε διαφορετικά επίπεδα. Κατ’ αρχήν στην Ιπποκράτους και στην Τσούπελη έχει ξεκινήσει ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός. Πρόκειται για δύο δρόμους, οι οποίοι σε συνδυασμό με την Προφήτη Ηλία, την Παναγή Τσαλδάρη, την Κεντρικής και την Κάππου, προσελκύουν τον περισσότερο κόσμο στο κέντρο, κάτι από το οποίο ωφελείται η ευρύτερη περιοχή. 

Βασικός στόχος για όλους τους καταστηματάρχες είναι η τόνωση του εμπορίου στο κέντρο της Βέροιας, που υποφέρει από πολλούς παράγοντες. Πρωτίστως από την οικονομική κρίση, που έχει αφαιρέσει χρήματα από τις τσέπες και διάθεση από το μυαλό και την καρδιά των καταναλωτών. Δευτερευόντως, από την ψυχολογική κατάσταση των καταναλωτών που ακόμα και αν έχουν ορισμένα λεφτά στις τσέπες τους, αρνούνται να τα ξοδέψουν, φοβούμενοι τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. 

Κάθε Δεκέμβριο οι έμποροι της Βέροιας δίνουν τη «μητέρα των μαχών», από την οποία συχνά εξαρτάται ολόκληρη η χρονιά. Η επιβίωση και η ανάπτυξη της επιχείρησης. Καμιά φορά και το τέλος της.  Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ημέρες κατανάλωσης, την οποία ενισχύουν τα φώτα και η χαρούμενη ατμόσφαιρα, που φτιάχνουν τη διάθεση και δημιουργούν αισιοδοξία. Ειδικά, όμως, στην Ελλάδα της κρίσης και ειδικότερα στη Βέροια της φτώχειας, οι έμποροι του κέντρου παίζουν αυτά τα Χριστούγεννα τα ρέστα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ