Quantcast

http://picasion.com/

Η ιστορία που συγκλόνισε τη Βέροια

Η ιστορία έχει αποδείξει πως τα σενάρια που γράφει η ίδια η ζωή πολλές φορές ξεπερνούν αυτά των ευφάνταστων σεναριογράφων. Η ανατροπή είναι αυτή που καθορίζει την πλοκή και ιντριγκάρει τον θεατή. Ωστόσο, οι ανατροπές που συμβαίνουν στην πραγματικότητα μπορούν να σε αφήσουν άφωνο. Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή της Κικής Κούσογλου και του Δάνου Μουρατίδη. Μια
ιστορία πάθους το τραγικό τέλος της οποίας έγινε πρώτη είδηση στην Βέροια και όλη την Ελλάδα όχι μόνο για τη βιαιότητα της, αλλά και για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του νεαρού δράστη που μέσα από τη δημοσιότητα επιχείρησε να παραμείνει στην αθέατη πλευρά.

Τα ίχνη της 20χρονης Κικής χάθηκαν τον Απρίλιο του 2005. Η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνιση της όταν ενημερώθηκε πως η κοπέλα απουσίαζε, για δυο ολόκληρες ημέρες, από την καφετέρια όπου εργαζόταν στην πόλη της Βέροιας, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Η αστυνομία άρχισε τις έρευνες χωρίς κανένα αποτέλεσμα καθώς δεν μπορούσε να βρει έστω και ένα στοιχείο που να την βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Ο τελευταίος άνθρωπος ο οποίος είχε συναντήσει την νεαρή κοπέλα ήταν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο 23χρονος φίλος της Δάνος Μουρατίδης.
danos2
Η δύσκολη σχέση
Το ζευγάρι διατηρούσε σχέση τα τελευταία 5 χρόνια αλλά, όπως είπαν άνθρωποι του περιβάλλοντος τους, αντιμετώπιζε προβλήματα και τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χωρίσει. Μοιραία τα φώτα της έρευνας στράφηκαν προς τον νεαρό ο οποίος παραδέχτηκε ότι η σχέση τους ήταν σε δύσκολη φάση και πως συναντήθηκε με τη Κική, στο σπίτι του, το βράδυ πριν εξαφανιστεί. Επέμενε, όμως, πως δεν γνώριζε τι της είχε συμβεί καθώς, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, κοιμήθηκαν μαζί αλλά όταν ξύπνησε εκείνη είχε φύγει.

Όπως εξήγησε, θεώρησε ότι ο χωρισμός τους ήταν οριστικός και της έστειλε ένα μήνυμα, στο κινητό της, στο οποίο ανέφερε: «όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια». Αν και για τους αστυνομικούς ο νεαρός παρέμενε στη λίστα των υπόπτων τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν. Για τέσσερις μήνες η οικογένεια και οι φίλοι της Κικής Κούσογλου την αναζητούσαν με κάθε τρόπο.

Με αμείωτο ενδιαφέρον έψαχνε για την αγαπημένη του και ο Δάνος Μουρατίδης ο οποίος έκανε έκκληση για βοήθεια ακόμη και μέσα από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στην οποία παραχώρησε συνέντευξη. Αν και ο 23χρονος στη συνέντευξη του επανέλαβε όσα είχε αναφέρει και στις αρχές, η δημοσιογράφος θεώρησε ύποπτες τις αντιδράσεις του και η αστυνομία άρχισε να εξετάζει και πάλι το σενάριο ο νεαρός να εμπλέκεται στην εξαφάνιση της κοπέλας.

danos1
Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκαν και πάλι οι ισχυρισμοί του νεαρού και δόθηκε έμφαση στο μήνυμα που είχε στείλει στην Κική εκείνο το πρωινό: «όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια», έλεγε. Το συγκεκριμένο μήνυμα ερχόταν σε αντίθεση με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι. Ο Δάνος είχε γνωρίσει την Κική όταν εκείνη ήταν 15 ετών και είχαν μια σχέση γεμάτη εντάσεις.

Ο νεαρός, έλεγαν, ήταν ζηλιάρης και η Κική ένιωθε πως την καταπιέζει καθώς υποχρεωνόταν τις περισσότερες φορές να υποχωρεί. Αν και οι καυγάδες τους ήταν συχνοί κανείς δεν έπαιρνε την απόφαση να γράψει το τέλος της ιστορίας τους μέχρι που, το Μάρτιο του 2005, η Κική ζήτησε από τον 23χρονο να χωρίσουν. Εκείνος, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντέδρασε: «Μόνο νεκρούς θα μας χωρίσουν» της είχε πει, σύμφωνα με τους φίλους της.

Όλα τα κομμάτια του πάζλ, όμως, μπήκαν στη θέση τους όταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενημέρωσε την αστυνομία ότι, όταν το περίφημο μήνυμα του νεαρού εστάλη στην Κική, οι δύο συσκευές έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία. Στην πράξη αυτό σήμαινε πως βρίσκονταν στο ίδιο σημείο, δηλαδή στο σπίτι του Μουρατίδη. Οι λίγες λέξεις που είχε γράψει η Κική, πριν την εξαφάνιση της, στο ημερολόγιο της, τελικά, αποδείχθηκαν προφητικές: «Κι αν εσύ με σκότωσες, εγώ ακόμη ζω».
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΚΗ
Η ομολογία
Ο Δάνος Μουρατίδης όταν ένιωσε πως ο κλοιός έσφιγγε γύρω του δεν άργησε να ομολογήσει ότι ήταν εκείνος που δολοφόνησε την αγαπημένη του.

«Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε», είπε υποστηρίζοντας πως είχαν χωρίσει δυο εβδομάδες νωρίτερα και εκείνο το βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα από την 20χρονη, που του ζήτησε να βρεθούν στο σπίτι του προκειμένου να διακόψουν οριστικά τη σχέση τους.

«Συζητούσαμε και πέρασε η ώρα. Εκείνη κοιμήθηκε, εγώ έβλεπα τηλεόραση», είπε και ισχυρίστηκε πως άρχισε να ψάχνει το κινητό της στο οποίο βρήκε ένα μήνυμα από κάποιο άλλο νεαρό, τον οποίο φέρεται ότι είχε γνωρίσει, συνάπτοντας σχέση μαζί του. Τότε την ξύπνησε και καβγάδισαν: «Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Όλα έγιναν μηχανικά, σαν να μην ήμουν εγώ».

Μετά τη δολοφονία ο 23χρονος μετέφερε το άψυχο κορμί της κοπέλας στην περιοχή του φράγματος Ασωμάτων, όπου το άφησε και πέταξε την τσάντα της σε άλλη περιοχή, ώστε να μη βρεθούν. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι ενός ξαδέλφου του και αφού του αποκάλυψε τι είχε κάνει, ζήτησε τη βοήθεια του. Έτσι, το επόμενο πρωί, οι δυο άνδρες έθαψαν το πτώμα το οποίο βρέθηκε μετά από υπόδειξη του ίδιου του δράστη.

Όταν οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης ο Δάνος Μουρατίδης ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 20χρονης και ισχυρίστηκε πως θόλωσε το μυαλό του και σκότωσε την αγαπημένη του. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου για το τι ήταν αυτό που τον έφερε στην κατάσταση της αιφνίδιας υπερδιέγερσης, όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να απαντήσει με σαφήνεια.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη ενώ στο ξάδελφό του, που τον είχε βοηθήσει, επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Μαρία Ζαχαροπούλου
newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ