Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιστροφή στα θρανία και στα μικρόφωνα για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Η νέα ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας επιστρέφει στο μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο European School Radio - συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά το ταξίδι της - με δεκαπενθήμερη κυριακάτικη εκπομπή με τίτλο: «Και τα μυαλά... στα πεντάγραμμα!!!». Οι μαθητές της β΄ γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου, ετοίμασαν
την πρώτη τους εκπομπή με θέμα το σχολείο με αφορμή το μάθημα της λογοτεχνίας και το απόσπασμα «Και πάλι στο σχολείο» από το βιβλίο Ε.Π. της Ζώρζ Σαρή αλλά και το ποίημα του Ζακ Πρεβέρ «Βγαίνοντας απ΄το σχολειό» το οποίο μας ταξιδεύει σε ένα φανταστικό γύρο του κόσμου, με όχημα τη νεανική πνοή, την εφευρετικότητα του νου και την ψυχική ανάγκη των παιδιών για επικοινωνία. Τα σχολειά, οι δάσκαλοι και οι μαθητές απασχόλησαν ποικιλοτρόπως τους ανθρώπους των γραμμάτων αλλά και τους «δασκάλους» του λαϊκού και όχι μόνο τραγουδιού, από «αρχαιοτάτων» χρόνων… Είναι δεκάδες τα τραγούδια που γράφτηκαν και αναφέρονται κυριολεκτικά ή μεταφορικά, στο σχολείο, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους μαθητές και τα οποία παρουσιάζονται στην εκπομπή.

Με εργαλεία τη μουσική και το ESR η ραδιοφωνική ομάδα κάνει πράξη το όνειρο για το σχολείο που θέλει, ένα σχολείο το οποίο θα προωθεί τη δημιουργία - τη συνεργασία - την έμπνευση - τη γνώση - την κριτική σκέψη - την ελευθερία λόγου - τον διάλογο - την ειρήνη - τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Κι όπως είπε κι ο Αριστοτέλης: «Αυτά που για να τα κάνουμε πρέπει πρώτα να τα μάθουμε, αυτά τα μαθαίνουμε κάνοντάς τα»!

Η παραγωγή ενός μέρους της εκπομπής πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας την οποία και ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 6 - 11 -2016 στις 4 -5 μ.μ.!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ