Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η εκδρομή του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας στη Γουμένισσα (ΦΩΤΟ)

Η εκδρομή του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας στη Γουμένισσα, τη Κυριακή, 27-11-2016, στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία. Πενήντα πέντε μέλη και φίλοι του Ομίλου απόλαυσαν μια ευχάριστη εκδρομή, γεμάτη από περιήγηση, ενημέρωση και διασκέδαση. Συγκεκριμένα η αποστολή το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε το ‘Κτήμα Τάτση’ στη Γουμένισσα, όπου
ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για το οινοποιείο και γεύθηκε το υπέροχο κρασί τους. Κατόπιν οι επισκέπτες απόλαυσαν τον καφέ τους στη πλατεία της Γουμένισσας, όπου γνώρισαν ντόπιους κατοίκους και συζήτησαν μαζί τους θέματα σχετικά με τη πλούσια λαογραφική παράδοση τους.


Στη συνέχεια οι εκδρομείς προσκύνησαν την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ, που βρίσκεται σε κατάφυτη πλαγιά του Πάϊκου, σε υψόμετρο 600μέτρων, στη περιοχή του χωριού Γρίβα. Η μονή είναι ανδρική και ιδρύθηκε το 1992 από τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημήτριο. Ο κύριος ναός του Μοναστηρίου είναι αφιερωμένος στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και παρουσιάζει ενδιαφέρον στην αρχιτεκτονική του (αθωνικός τύπος με στοιχεία της Κωνσταντινουπόλεως).


Τέλος η εκδρομή ολοκληρώθηκε πάλι ευχάριστα με διασκέδαση, γευστικότατο φαγητό και πολύ χορό σε μια καταπληκτική αίθουσα του Ξενοδοχείο ‘Παρυφές’ κοντά σο χωριό Γρίβα κάτω από τους απολαυστικούς ήχους της μουσικής κομπανίας χάλκινων της γνωστής Γουμενισσιώτικης οικογένειας των Ασαρτζήδων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ