Quantcast

http://picasion.com/

Γιατί τρώμε τα νύχια μας;

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ Η ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ
Περίπου το 20% με 30% του πληθυσμού τρώνε τα νύχια τους με το ποσοστό να αυξάνεται στο 45% μεταξύ των εφήβων. Παρά το γεγονός ότι η συνήθεια αυτή σχετίζονταν με το άγχος, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι δεν είναι μόνο οι νευρικοί άνθρωποι με το χέρι στο στόμα. Για ποιο λόγο όμως κάποιοι δεν μπορούν να σταματήσουν αυτήν τη συνήθεια; Ο λόγος είναι ότι όσοι τρώνε τα νύχια τους αισθάνονται μια ευχάριστη αίσθηση καθώς ενεργοποιούνται οι ενδορφίνες. Η γενετική προδιάθεση παίζει μεγάλο ρόλο καθώς το ένα τρίτο όσων τρώνε τα νύχια τους, μοιράζονται αυτήν τη συνήθεια με μέλη της οικογένειάς τους.

Όσοι ξεκινάνε να τρώνε τα νύχια τους από την παιδική τους ηλικία τείνουν να κάνουν το ίδιο και στην ενήλικη ζωή τους, καθώς είναι εθιστικό όπως το κάπνισμα.

Ακολουθούν μερικά γεγονότα, που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα δάχτυλά σας μια ασφαλή απόσταση από το στόμα σας στο μέλλον:

-Καταστρέφει τα δόντια και το σαγόνι. Υπολογίζεται ότι το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να κοστίσει πάνω από 4.000 ευρώ σε επισκέψεις στον οδοντίατρο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής.

-Όσοι τρώνε τα νύχια τους, αυξάνουν τις πιθανότητές να αρρωστήσουν λόγω των μικροβίων που βρίσκονται κάτω από τα νύχια.

-Το στόμα περιέχει πολλά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις στα νύχια και τα δάχτυλα.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε μια παρωνυχίδα, απλά ξανασκεφτείτε το.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ