Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο στο Καλλιμάρμαρο

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Βεροιώτισσα υψίφωνος, Σόνια Θεοδωρίδου τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο στο Καλλιμάρμαρο σήμερα το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας. «Είναι ύψιστη τιμή για έναν καλλιτέχνη να βρίσκεται σε ένα γεγονός που τιμά την πατρίδα του με αυτό τον τρόπο» , δήλωσε η Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία ερμήνευσε για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα της τους στίχους του Κωστή Παλαμά σε μουσική του Σπύρου Σαμάρα. 

Η σοπράνο έχει εμφανιστεί στα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου και στο ρεπερτόριό της βρίσκονται μεταξύ άλλων, σπουδαίοι ρόλοι της όπερας. 
 
Στο πλαίσιο τελετής τιμήθηκαν μεταξύ άλλων οι απόγονοι των πρώτων μαραθωνοδρόμων - του νικητή του Μαραθωνίου της Αθήνας το 1896, Σπυρίδωνα Λούη και του πρώτου δρομέα που τερμάτισε πρώτος στον Μαραθώνιο (λίγες ημέρες νωρίτερα από τον Λούη, στους προκριματικούς αγώνες) Χαρίλαου Βασιλάκου - με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων από τη διοργάνωση των Α' Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Κι όλα αυτά παρουσία των Ελλήνων Ολυμπιονικών που διακρίθηκαν στη φετινή Ολυμπιάδα, στο Ρίο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις