Ο Σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Τηγανιτό ρύζι με κρόκο Κοζάνης

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει σπυρωτό. 5' πριν γίνει προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης. Σουρώνουμε το ρύζι και το φυλάμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας (όλα κομμένα εμενσέ, λεπτές λωρίδες δηλ.) μέχρι να μαλακώσουν. Σπάμε ένα αυγό, προσθέτουμε το ρύζι μας, αλάτι, πιπέρι, την soya
sauce και τελειώνουμε με το σουσάμι μας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αυγό και σερβίρουμε.

Υλικά: 

100γρ ρύζι μακρύκοκκο
1 αυγό
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
½ φλιτζάνι αρακά βρασμένο
Λίγο σέλερυ ψιλοκομμένο
2-3 ίνες κρόκου Κοζάνης
Λίγο ελαιόλαδο
1κσ soya sauce
Αλάτι, πιπέρι, σουσάμι λευκό

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς