Quantcast

http://picasion.com/

Το ήξερες; Ποια προσωπική σχέση έχει η Εύα Καϊλή με την Ημαθία;

«Η ωραία της Βουλής», «η πιο νέα βουλευτής των εκλογών του 2004», «η πιο σέξι πολιτικός της Ευρώπης», «το αντίπαλο δέος της Ελενας Ράπτη», «η Βarbie του ΠΑΣΟΚ» είναι οι πάγιοι χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν το όνομα της πανέμορφης πολιτικού. Αν για τους αντιπάλους της η πολιτική της αποτίμηση εξαντλείται στην ομορφιά της, οι συνεχείς εκλογικές νίκες στις αναμετρήσεις του 2004

του 2007, του 2009 και του 2012 που την οδήγησαν στη Βουλή με την ψήφο του κόσμου (άσχετα αν σε δύο από αυτές έχασε την έδρα της από αρχηγικές σπόντες) είναι η δική της αποστομωτική απάντηση στην πολιτική χολή που ποινικοποιεί το κάλλος. Το όνομα «Εύα Καϊλή» εδώ και τρία χρόνια περίπου έχει και μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τη σαρωτική της νίκη στις ευρωεκλογές του 2014, μια αναμέτρηση-θρίλερ για τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «Ελιάς», που έφαγαν κυριολεκτικά τη σκόνη της 36χρονης καλλονής. Η Εύα Καϊλή δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι. Δεν μεγάλωσε καν σε μια οικογένεια με έντονο πολιτικό στίγμα και κομματικά ερείσματα.
Οι γονείς της ήταν άνθρωποι πολιτικοποιημένοι, χωρίς όμως να σέρνονται στα κομματικά άρματα. Ο πατέρας της, Αλέξανδρος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ. Στα 23 του χρόνια έχει ήδη γίνει πατέρας της Εύας, καρπού του έρωτά του με τη Μαρία Ιγνατιάδου, ποιήτρια και συγγραφέα, απόφοιτη της Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με ρίζες από τον Πόντο και την Καππαδοκία και μεγαλωμένη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου βρέθηκε στα γυμνασιακά της χρόνια. Η μικρότερη αδερφή της, Μανταλένα, μια εξίσου όμορφη κοπέλα,
τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, θεωρείται για πολλούς το alter ego της Εύας. Οι όμορφες παιδικές αναμνήσεις της Εύας προέρχονται από τα ξένοιαστα καλοκαίρια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ζούσε ο παππούς και η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της. Ήταν οι στιγμές όπου αποκαλυπτόταν η πιο αλέγκρα, έντονη πλευρά της.
Σε εκείνη την αυλή του πατρικού σπιτιού, η Εύα Καϊλή μαζί με ένα τσούρμο από ξαδέρφια και παιδιά της γειτονιάς, θα χαιρόταν για πολλά καλοκαίρια την απόλυτη ξενοιασιά και την ελευθερία, τα ανέμελα παιχνίδια πριν από την ενηλικίωση, τις σπουδές, τις ερωτικές απογοητεύσεις, τις πολιτικές βουτιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ