Αυτό είναι το στέκι των καλοφαγάδων στην Πιερίων

Η αγαπημένη συνήθεια όλων των καλοφαγάδων της Βέροιας. Το στέκι της γεύσης. «Ξέρεις που»; Όχι δεν είναι η ερώτηση, αλλά η απάντηση σε όσους θέλουν να γευτούν το καλύτερο κότσι της Βέροιας. Μαρινάρεται από βραδύς και ψήνεται στη γάστρα μέσα σε πουγκί λαδόκολλας. Το αποτέλεσμα; Μια καραμελωμένη λιχουδιά που λιώνει στο στόμα. Και δεν είναι η μόνη. Μοσχαράκι στη
γάστρα που γίνεται από χτένι, γιαουρτλού απίθανο και χιουνκιάρ μπεγεντί με πουρέ μελιτζάνας, τσουπλέκι με ντομάτα και διάφορα τυριά και τόσα άλλα, όλα προσεγμένα ένα κι ένα.
Για να μην πούμε για τα χειροποίητα γιαπράκια και τα άλλα ορεκτικά και τις σαλάτες. (Αγαπημένη η δροσερή αράβικη φατούς με κρουτόν αράβικης πίτας).

Οι προτάσεις του φετινού χειμώνα: Χοιρινό ψητό στη γάστρα με σάλτσα, σιγομαγειρεμένο γιά 6 ώρες(!) και σαλάτα λάχανο, καρότο, πράσινο μήλο και ντρέσινγκ λεμονιού με μέλι 


«Ξέρεις που» 
Πιερίων 70