Quantcast

http://picasion.com/

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός της Ευξείνου Λέσχης Βέροις

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με εκατοντάδες κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά το οικογενειακό κέντρο «Κτήμα Γκαντίδη» το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2016. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δέσποινα Φωστηροπούλου μέλος και χορεύτρια του τμήματος παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας η οποία με την
καθαρή και αισθαντική της φωνή ενθουσίασε το κοινό. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δ.Σ ο  Πρόεδρος της Ε.Λ.Β. εμφανώς συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου, τονίζοντας την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής όλων σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια. 
Επίσημος καλεσμένος της Λέσχης  ήταν  ο Αντιδήμαρχος Ναυπλίου  και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κ. Ραφαήλ Μπαρού ο οποίος φιλοξένησε το χορευτικό τμήμα της Ε.Λ.Β. σε εκδηλώσεις του Δήμου του τον περασμένο Αύγουστο.
Τον Αντιδήμαρχο Ναυπλίου καλωσόρισε  επίσης  ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος προσφέροντάς του αναμνηστικά δώρα κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του όπου και αναφέρθηκε για την μεγάλη προσφορά της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στην Ποντιακή παράδοση, στις πολιτιστικές  δραστηριότητες  του  Δήμου  αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ε.Λ.Β., τον επόμενο χρόνο  θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζοντας στο Ναύπλιο εκδήλωση αφιερωμένη στην ποντιακή γενοκτονία και το δρώμενο των Μωμόερων.
Χαιρετισμό απεύθυνε και η βουλευτής Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω εξαίροντας το έργο της Ε.Λ.Β. που εδώ και εξήντα χρόνια αποτελεί σχολείο παράδοσης για εκατοντάδες νέους και παιδιά διαφυλάσσοντας την πολιτιστική ποντιακή παράδοση και  κληρονομιά.
Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε και η ανάρτηση του πανό που είχε ανέβει στη σκηνή κατά την διάρκεια της εμφάνισης του τμήματος παραστάσεων της Ε.Λ.Β. στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου τον περασμένο Αύγουστο, με το μήνυμα «Δεν έγινε Εθνοκάθαρση έγινε Γενοκτονία» και αναφερόταν στο θέμα που είχε ξεσπάσει έπειτα από δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας.
Η βραδιά ξεκίνησε με  τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης που έδωσαν και πάλι το βροντερό παρόν. Η διαδοχική εμφάνιση των συγκροτημάτων αρχαρίων, παιδικού, εφηβικού τμήματος, εντυπωσίασε τους θεατές.

Εκπληκτική παρουσία είχε το τμήμα νταουλιού, όπου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας. Το κοινό χειροκρότησε τους νέους μουσικούς αποδίδοντας τα εύσημα στον δάσκαλο του τμήματος κ. Ουσταμπασίδη Δημήτρη.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση του τμήματος παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Οι 160 και πλέον χορευτές από τα  τέσσερα χορευτικά της τμήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πλημμύρισαν την αίθουσα με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό, ενώ το φινάλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό με την συγκέντρωση όλων των χορευτών στην πίστα και την απόδοση από το ανδρικό τμήμα του χορού Σέρρα. 

Ο χοροδιδάσκαλος κ. Βαγγέλης Ιντζεβίδης  με τους συνεργάτες του, Μαρία Δεμερτζίδου,  Ελπίδα Κιατικίδου,  Ευδοξία Κρεμλίδου, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία και η σύμπνοια αποδίδει ζηλευτά αποτελέσματα.  
Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν στη λύρα οι: Καπουρτίδης Κων/νος, Κωστογλίδης Νίκος, Μουρατίδης Σωκράτης, στο νταούλι οι  Μωυσιάδης Βαγγέλης, Ασβεστάς Γιώργος, Νικηφορίδης Ανδρέας, Ουσταμπασίδης  Δημήτρης, στο αγγείο - γαβάλ ο Τσανασίδης Μιχάλης, στη λύρα και το βιολί ο Χωραφαΐδης Δαμιανός, στο κλαρίνο ο Χατζηγεωργίου Μιχάλης και στο τραγούδι οι Θεοδωρίδης Σπύρος, Δεμερτζίδου Μαρία και Χωραφαΐδου Αθηνά.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Β. για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους στην ποντιακή παράδοση, ο αυτοδίδακτος και παραδοσιακός οργανοπαίκτης Παναγιώτης Φουντουκίδης και ο παλιός πρωτοχορευτής και σήμερα Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, Δημήτρης Ταχματζίδης. Την  βράβευση έκαναν  αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος Ναυπλίου και ο Δήμαρχος Βέροιας. 
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι: Κουρτίδης Γιάννης, Χατζηκαμάνου Μελίνα, Θεοδωρίδης  Σπύρος  και Αντώνης  Κουβρακίδης (τραγούδι), Κωνσταντινίδης Γιάννης, Τσανασίδης Γιάννης (λύρα), Ουσταμπασίδης Δημήτρης, Νικηφορίδης Ανδρέας (νταούλι), Τσανασίδης Μιχάλης (αγγείο), Φουντουκίδης Δημήτρης (πλήκτρα).
 Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους κ. Βαγγέλη Ιντζεβίδη και κ. Μαρία Δεμερτζίδου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Ε.Λ.Β κ. Δημήτρη Τσιαβό, τους  υπεύθυνους των τμημάτων  κ. Γιάννη Κοτίδη, κ. Έφη Χατζηκυριακίδου, κ. Ελπίδα Κιατικίδου και κ. Ευδοξία Κρεμλίδου, τις υπεύθυνες  ιματιοθήκης, τον κ. Βασίλη Ασβεστά  και κυρίως τους γονείς των παιδιών που είναι πάντα αρωγοί στην προσπάθεια της Λέσχης για την διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Λυκοστράτης Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παπαδόπουλος Βασίλης,  ο  Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β  κ. Μωυσιάδης Νίκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γαϊτάνου Χριστίνα, Τραπεζανλής Δημήτρης και Διαμάντης Στέργιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κ. Κουβακάς Αλέξανδρος, τα μέλη του Δ.Σ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κα. Μπαλτατζίδου Δώρα (και Δημοτικού Συμβούλου  Νάουσας),  κ.  Ζευγαρόπουλος  Λάζαρος και Καπουρτίδης Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας κ. Κουμπουλίδης Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων κ. Αποστολίδης Άκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδοχωρίου κ. Ευθυμιάδης Κώστας,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων κ. Παυλίδου Σοφία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σταυρού κ. Μουρατίδης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης  Χαρίεσσας κ. Μωυσιάδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» κ. Καγκελίδης Αντώνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κιβωτιανών Βέροιας κ. Ανθιμίδης Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλατέος  κ. Τσιπλακίδης Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου κ. Βαμβακόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος  των Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσ/νίκης κ. Χατζηκυριακίδης Γιώργος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου κα. Βλαζάκη Μαρία, η Διευθύντρια της εφημερίδας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» κ. Ιωσηφίδου Κωνσταντία καθώς και οι εκπρόσωποι των  πολιτιστικών συλλόγων: Μίεζας Κοπανού, Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής Νάουσας  και Ποντίων Αράχου.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, την εταιρία εμπορίας κρεάτων «Αφοί Χατζημασούρα», την εταιρεία «Estia home collection», το Γραφείο Γεν. Τουρισμού Αλατσίδη, την εταιρεία EXPRESS SERVICE, την  εταιρεία AXINAR, το ξενοδοχείο «ΛΟΖΙΤΣΙ», την εταιρεία EL GREEGO, την εταιρεία Αφοί Ελευθεριάδη την κ. Χατζίδη Κατερίνα, την εταιρεία SYSTEM DOOR-ΤΖΕΤΖΙΟΣ, τα ηλεκτρονικά μέσα, pliroforiodotis, verianet, laikoyra, e-pontos, inveria, efxinospontos.gr, pontostv, pontos-news, veriotis, naouseika nea, imathia live, 24oresimathia, alexandriamou και τις εφημερίδες Εύξεινος Πόντος, Ημερήσια και Βέροια.
Χωρίς την στήριξη και την βοήθεια όλων αυτών, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά. 
Τέλος το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τα μέλη  της Λέσχης  που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χόρεψαν και διασκέδασαν,  διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν με τα αντίστοιχα δώρα  είναι τα παρακάτω:
1. 1164  Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESS SERVICE 
2. 1165 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESS SERVICE.
3. 518 Ένα 4ήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για 1 άτομο προσφορά από το Γ.Γ Τουρισμού Α. ΑΛΑΤΣΙΔΗ. 
4. 1653 Μία θέση ετήσιας διαφήμισης στις μεσαίες σελίδες της εφημερίδας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» για το έτος 2017  
5. 1646 Ένα χαλί προσφορά από το κατάστημα ESTIA HOME COLLECTION προσφορά του κ. Παπαδόπουλου Βασίλη.
6. 871 Μία θέση ετήσιας διαφήμισης στην ιστοσελίδα της Ε.Λ.Β. για το 2017.  
7. 876  Ένα σετ ντους μπάνιου από τα είδη υγιεινής Αφοι Ελευθεριάδη. 
8. 1401 Λέβητας  στο κόστος κατασκευής με έκπτωση 40-65% από την τιμή λιανικής στα καταστήματα προσφορά της εταιρείας  AXINAR  (Ωραιοκάστρου 1055, Θεσσαλονίκη).
9. 746 Λέβητας  στο κόστος κατασκευής με έκπτωση 40-65% από την τιμή λιανικής στα καταστήματα προσφορά της εταιρείας  AXINAR  (Ωραιοκάστρου 1055, Θεσσαλονίκη).
10. 2452 Λέβητας  στο κόστος κατασκευής με έκπτωση 40-65% από την τιμή λιανικής στα καταστήματα προσφορά της εταιρείας  AXINAR  (Ωραιοκάστρου 1055, Θεσσαλονίκη).
11. 1670 Μια βραδιά στη σουίτα του ξενοδοχείου LOZITSI προσφορά του κ. Λαζαρίδη Ανδρέα.  
12. 1225 Βιολογικά προϊόντα από μέλι προσφορά της εταιρείας EL GREEGO.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ