Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Λύκειο Μελίκης συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό

Το Γενικό Λύκειο Μελίκης επελέγη ανάμεσα σε συνολικά 21 σχολεία πανελληνίως για να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό για τη βράβευση των καλύτερων νέων μεταφραστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Juvenes Translatores» που διοργανώνεται για 10η χρονιά από τη Μεταφραστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι μαθήτριες Βενιοπούλου Φωτεινή, Γιαζιτζίογλου Κωνσταντίνα,
Παραπούρα Ελένη, Σαννή Ευδοξία και ο μαθητής Τσιφόπουλος Θεόδωρος της Γ’ Λυκείου, υπό την επιστημονική επιμέλεια και επιτήρηαη της υπεύθυνης καθηγήτριας κας Σιριστατίδου Παρθένας (ΠΕ06 Αγγλικών), διαγωνίστηκαν μεταφράζοντας ένα κείμενο από και προς τη γλώσσα της επιλογής τους.
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στο χώρο του ΓΕ.Λ. Μελίκης την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και οι μεταφράσεις στάλθηκαν ηλεκτρονικά στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου θα αξιολογηθούν από επαγγελματίες μεταφραστές.
Η Διεύθυνση καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. Μελίκης συγχαίρουν τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό και τους εύχονται ολόψυχα κάθε επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ