Quantcast

http://picasion.com/

Πρόσκληση για εθελοντική δραστηριότητα στην αναπηρία από το Ειδικό Σχολείο Βέροιας

Πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή και υποστήριξη προγράμματος «κοινωνικής ένταξης στη γειτονιά» που υλοποιείται από ειδικά δημοτικά σχολεία, ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ ειδικής αγωγής της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, του Κιλκίς μαζί με το περιοδικό «Η Ζωή Πλαγίως» στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017 απευθύνει το Ειδικό Σχολείο Βέροιας. Το πρόγραμμα υλοποιείται
με τη βοήθεια εθελοντών τις απογευματινές ώρες ή το Σαββατοκύριακο (ανάλογα με τις δυνατότητες των εθελοντών και τις ανάγκες της οικογένειας). Κάθε συμμετέχων (άτομο με αναπηρία) υποστηρίζεται από έναν ή δύο εθελοντές στην εβδομαδιαία του έξοδο. Για κάθε συμμετέχοντα σχεδιάζεται ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, τις συνθήκες διαβίωσης καθώς και τις επιθυμίες και προσδοκίες της οικογένειας. Οι εθελοντές υποστηρίζονται σε κάθε τους βήμα τόσο μέσα από αναγκαίες θεωρητικές ενημερώσεις, όσο και στην εποπτεία των πρακτικών τους ενεργειών κατά την υλοποίηση του προγράμματος από όλους όσους έχουν την ευθύνη της παρακολούθησής του.

Στόχος του προγράμματος είναι το κάθε παιδί με νοητική ανεπάρκεια ν’ αναπτύξει ή να βελτιώσει την επικοινωνία με τους ανθρώπους της γειτονιάς του, να αναπτύξει όσο γίνεται περισσότερο ισότιμες κοινωνικές σχέσεις με τους μη ανάπηρους συνομηλίκους του, να συμμετέχει σε κοινωνικές δραστηριότητες στον ευρύτερο χώρο της κατοικίας του, να εξασκηθεί σε αντίστοιχες κοινωνικές και λειτουργικές δεξιότητες και να εξελίξει μ’ αυτόν τον τρόπο την ικανότητα αυτοπροσδιορισμού και της ανεξάρτητης και αυτόνομης λειτουργίας του στην κοινωνία. Με αυτή τη λογική το πρόγραμμα εκφράζει τη διάθεση της κοινωνικής αλληλεγγύης μακριά από οποιαδήποτε αντίληψη οίκτου και φιλανθρωπίας.

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κύριος Γιώργος Μπάρμπας, καθηγητής ειδικής αγωγής στην Παιδαγωγική Σχολή Θεσσαλονίκης.



Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών για την πόλη της Βέροιας: Ειδικό Σχολείο Βέροιας,τηλ. 23310 67780. Υπεύθυνοι συντονιστές ψυχολόγος Ζιακάκη Μαρία, Κοινωνική λειτουργός Οικονομίδου Έφη, προϊσταμένη νηπιαγωγείου Αρβανιτάκη-Κόκιαρη Αγγελική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ