Ολοκληρώθηκε η 5η Ποδηλατο-ξενάγηση προσφύγων από το Ανθρώπινο Δυναμικό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, η πέμπτη από μία σειρά δράσεων με τον τίτλο «Οικο  Διαδρομές στη Βέροια» του Ανθρώπινου Δυναμικού, της InterSOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και η οποία αφορούσε ποδηλατική διαδρομή στη Βέροια. Συγκεκριμένα, η πέμπτη δράση περιελάμβανε διαδρομή με ποδήλατο από το Κέντρο Φιλοξενίας της Αγ. Βαρβάρας προς τη Βέροια, μέσω του χωριού Άμμος και της οδού Πιερίων και ξενάγηση σε σημεία και κτίρια της πόλης με ιστορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης, τη Συναγωγή στην Εβραϊκή συνοικία, το πρώην Δικαστικό Μέγαρο, το Μεντρεσέ Τζαμί και το Βυζαντινό Μουσείο. Στην ποδηλατική διαδρομή, η οποία ήταν η τέταρτη δράση εκτός του Κέντρου Φιλοξενίας, συμμετείχαν 18 πρόσφυγες και 12 εθελοντές από τη Βέροια.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην Ελένη Παλαιολόγου και στη Φωτεινή Χαμιδιελή, οι οποίες ανέλαβαν εθελοντικά την ξενάγηση, στους συμπολίτες μας, Τάσο Γεωργίου και Νίκο Ουσουλτζόγλου, οι οποίοι ανέλαβαν να φωτογραφίσουν τη δράση και στον εκπρόσωπο της InterSOS, Abtoul, που διευκόλυνε την επικοινωνία των εθελοντών και των ξεναγών με τους πρόσφυγες. Επίσης, πολύ σημαντική για την ομαλή διεκπεραίωση της δράσης ήταν η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας που συμμετείχε με μία μοτοσυκλέτα και ένα περιπολικό του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας, που συνόδευσαν τους ποδηλάτες σε όλη τη διαδρομή.
Η επόμενη και τελευταία δράση του προγράμματος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016 και πρόκειται για περιβαλλοντική δράση στο Άλσος Παπάγου, με καθαρισμούς μονοπατιών και περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ποδηλατικές δράσεις, είτε ως εθελοντές είτε ως ποδηλάτες, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο E-mail:a.dynamiko@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο των δράσεων Κώστα Σταμούλη στο 6977922421. Όλοι οι συμμετέχοντες, πρόσφυγες και εθελοντές, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν απαραίτητα κράνος και καλή φυσική κατάσταση και θα συμμετέχουν στη δράση με δική τους ευθύνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις