Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα μνημεία της Βέροιας επισκέφθηκαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Δ’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, επισκέφθηκαν την Εβραϊκή Συναγωγή, το Ορτά Τζαμί,τη συνοικία της Μπαρμπούτας με τα σοκάκια της και την περιοχή του Τριποτάμου στα Πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης «Τουριστικός Οδηγός της Βέροιας». Στην Εβραϊκή
Συναγωγή οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον κ. Λιόλιο Γεώργιο για την ιστορία της Συναγωγής και απάντησε στις απορίες των μαθητών που δημιουργήθηκαν.
Στη συνέχεια περπάτησαν στην εβραϊκή γειτονιά και παρατήρησαν τα παλιά αρχοντικά της περιοχής. Επίσης επισκέφθηκαν το Ορτά Τζαμί και έμαθαν την ιστορία του.
Οι μαθητές παρατήρησαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το τζαμί και εξέφρασαν την απορία τους για αυτό. Στο τέλος περπάτησαν δίπλα στον Τριπόταμο μέχρι τη γέφυρα Καραχμετ. 
Οι μαθητές γύρισαν στο σχολείο πλούσιοι σε εμπειρίες και γνώσεις. «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λιόλιο και την κ. Μέσκα για την ξενάγηση τους στην Εβραϊκή Συναγωγή» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι μικροί μαθητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ