Ξεκινά το 4ο πρωτάθλημα πιγκ πογκ «Φώτης Τσιαλτζούδης» στη Βέροια

Μία πόλη με αποδεδειγμένη αγάπη για την επιτραπέζια αντισφαίριση, με πλούσια και ουσιαστική δραστηριότητα γύρω από αυτό, ετοιμάζεται να ζήσει έναν μικρό …χαμό! Η Βέροια διοργανώνει το 4ο αναπτυξιακό τουρνουά της σε πανελλήνια κλίμακα, το 6ο στο φετινό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και οι εξαιρετικές προϋποθέσεις που διαθέτει, σε συνδυασμό με τη νέα τεράστια απήχηση, είναι οιωνοί ότι
θα συντελεστεί μία μεγάλη γιορτή για το δημοφιλές άθλημα. Η Βέροια συγκέντρωσε 257 αθλητές κι αθλήτριες κι αν επιβεβαιωθεί το νούμερο των τελικών δηλώσεων συμμετοχής τότε θα προκύψει ο δεύτερος καλύτερος αριθμός στην ιστορία του θεσμού μετά τις 253 της Σίνδου τον Μάρτιο του 2014. Επιπλέον, δίνεται εντυπωσιακή συνέχεια στις 216 συμμετοχές του αντίστοιχου όπεν της Βέροιας πέρσι τέτοιο καιρό, ενώ το σχετικό πανελλήνιο ρεκόρ κατέχει άλλη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη, με τις 314 στο αναπτυξιακό της Χ.Α.Ν.Θ. τον Φεβρουάριο του 2016! 

Όπως κάθε χρόνο, το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη, θα διεξαχθεί στο Φιλίππειο γυμναστήριο και το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Βέροιας και τον Όμιλο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βέροιας.

Θα γίνουν συνολικά οι 8 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που είχαν προκηρυχθεί κι αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στα φετινά events. Πέρα από τις κλασικές των νέων, των νεανίδων, των παίδων, των κορασίδων, των παμπαίδων και των παγκορασίδων θα παίξουν οι Νέοι άνδρες, δηλαδή αθλητές έως 21 ετών και οι μίνι παμπαίδες, δηλαδή παιδιά έως 10 ετών. Οι κληρώσεις έχουν διενεργηθεί κι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και οι συμμετοχές χωρίζονται σε 10 Νέους άνδρες, 42 νέους, 14 νεάνιδες, 75 παίδες, 29 κορασίδες, 48 παμπαίδες, 27 παγκορασίδες και 12 μίνι παμπαίδες. 

Όλες σχεδόν οι πόλεις που καλλιεργούν την επιτραπέζια αντισφαίριση θα δώσουν αγωνιστικό παρών. Θα έχουν αθλητές συνολικά 53 σωματεία όλης της χώρας, τα οποία πέρα φυσικά από τη Βέροια προέρχονται από τις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Πάτρα, Καστοριά, Κομοτηνή, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Βόλο, Λάρισα, Ορεστιάδα, Κόρινθο, Χανιά, Έδεσσα, Χίο, Δράμα, Ιωάννινα και Κοζάνη! 

Πολλά δυνατά ονόματα των κατηγοριών, από τις πρώτες 5άδες των πινάκων αξιολόγησης ή και πιο κάτω από τέτοιες θέσεις, θα κρατήσουν ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο. Στους νέους άνδρες τα πρώτα φαβορί είναι ο Βαγγέλης Τσιαλτζούδης και ο Λευτέρης Σβάρνας. Στους νέους ο Γιώργος Σταματούρος και ο Κωνσταντίνος Στάμου, στις νεάνιδες η Αλεξάνδρα Τουντακώβα και η Αγγελίνα Δεβελέκου, στους παίδες ο Αλκιβιάδης Σταματούρος και ο Γεράσιμος Πετρής, στις κορασίδες η Δέσποινα Μυτακίδου και η Αθηνά Λιβιεράτου, στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Κίμων Μήτκας, στις παγκορασίδες η Δήμητρα Πετσίβα και η Ευγενία Καραθανάση και στους μίνι παμπαίδες ο Δήμος Ραφαήλ και ο Άγγελος Ντρουβάς.

Οι αγώνες εκκινούν στις 08:15 με τους ομίλους παίδων και παμπαίδων και αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τις 22:00 με αγώνες για τις κατηγορίες Νέων ανδρών και νεανίδων! 
Την Κυριακή το πρόγραμμα ανοίγει στις 08:30 με παιχνίδια διαβάθμισης και μετά τις 17:00 υπολογίζεται να γίνουν οι τελικοί όλων των κατηγοριών. Θ’ ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων και η τελετή λήξης.

Δήμος και σωματεία πινγκ πονγκ στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας είναι έτοιμοι ν’ ανταποκριθούν στη νέα μεγάλη διοργάνωση, την οποία έχουν ήδη προβάλλει και με αφίσες σε σημεία της πόλης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις