Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις 30/11 η γιορτή του ΚΕΜΑΕΔ στο Χώρο Τεχνών

Την καθιερωμένη μεγάλη μουσική παράσταση ετοιμάζει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο Χώρο Τεχνών, ενώ γίνεται σε συνδιοργάνωση με το ΚΑΠΑ Βέροιας και με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ,
του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας. Στη φετινή παράσταση, τα παιδιά του Κέντρου θα συνοδεύει η Ορχήστρα Νέων Σίνδου του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. 
Το θέμα της αφίσας, που φέτος φιλοτέχνησαν οι μαθητές της σχολής του Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη, περνάει το μήνυμα για το αύριο των παιδιών, το ταξίδι στην ελπίδα μέσα από όλες τις γειτονιές του κόσμου. 
Η μεγάλη γιορτή του Κέντρου Μέριμνας, είναι όπως κάθε χρόνο μια μεγάλη και συλλογική προσπάθεια, για να βγει ένα αποτέλεσμα άρτιο, με το μήνυμα συνεργασίας «όταν θέλουμε μπορούμε», όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κέντρου Μελίνα Δαμιανίδου στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή την παράσταση και συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, των συμμετεχόντων και συνεργάτες του Κέντρου.
«Κάθε χρόνο ψάχνουμε θέματα στα οποία μπορούν τα παιδιά μας να συμμετέχουν, στο τραγούδι και το χορό, τόσο όσο ώστε να μην κουραστούν και να μην αγχωθούν, γιατί πρωταγωνιστές είναι πάντα τα παιδιά. Φέτος θέλαμε να κάνουμε κάτι που να έχει σχέση με τον τίτλο της παράστασης «...στις γειτονιές του κόσμου», να αφορά δηλαδή και τραγούδια έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, έτσι και ο μαέστρος ετοίμασε και τραγούδια αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και με τη βοήθεια της μουσικού και της χορογράφου του Κέντρου, Ελένης Αναγνώστου και Μελίνας Παπαδοπούλου, είδαμε που μπορούν να μπουν μουσικά και χορευτικά τα παιδιά μας», ανέφερε η κ. Δαμιανίδου και δεν παρέλειψε όπως κάθε φορά να ευχαριστήσει τους συμπαραστάτες του Κέντρου σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, τους προέδρους ΚΑΠΑ και ΚΕΠΑ, Θεόφιλο Κορωνά και Γιώργο Σοφιανίδη αντίστοιχα, τον συνεργάτη της Γιάννη Καπράρα για την τεχνική υποστήριξη, τη μικροβιολόγο Χαρά Κοντού και τον φαρμακοποιό Νίκο Μουρτζίλα, που ανέλαβαν την παρουσίαση της βραδιάς, τον Ιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο, τον επιστημονικό συνεργάτη Γιώργο Τσαλέρα, τον Γιώργο Μπελίρη που θα τιμήσει και φέτος με την παρουσία του την εκδήλωση, την εκπομπή «6η Αίσθηση» που θα καλύψει τη βραδιά και θα μεταδοθεί τα Χριστούγεννα στην ΕΡΤ3. 
«Για το δήμο Βέροιας η συμβολή μας στην εκδήλωση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε γιατί θεωρούμε τιμή την παρουσία μας. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, είναι ένα σημείο αναφοράς η γιορτή της Μέριμνας, που πλην του σκοπού που επιτελεί, όπου τα έσοδα πηγαίνουν στη διατήρηση του Κέντρου, ποιοτικά είναι πολύ υψηλή», σημείωσε ο κ. Κορωνάς.
«Είναι τιμή μας, για μένα και την ορχήστρα να συμμετέχουμε σε ένα πολύ μεγάλο γεγονός», ανέφερε ο μαέστρος κ. Πολυχρονίδης, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Διαμαντόπουλος είπε σχετικά πως «Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι εντεταλμένος σύμβουλος στα θέματα υγείας στο νομό, δεν ασχολούμαστε όμως μόνο με τα θέματα υγείας και δεν απαρνούμαστε τον κοινωνικό μας ρόλο. Θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε». 
«Ξεκινήσαμε και φέτος τις πρόβες με μεγάλη χαρά, με όμορφα και χαρούμενα κομμάτια ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να εκφραστούν μέσα από αυτά. Περιμένουν την ώρα να ανέβουν στη σκηνή και να δείξουν με τον τρόπο τους και με συναίσθημα όσα έμαθαν. Περιμένουμε το χειροκρότημά σας», είπε η χορογράφος Μελίνα Παπαδοπούλου.
«Μεγάλη τιμή και χαρά, νιώθουμε τη Μέριμνα σαν οικογένεια και καλούμε τον κόσμο να γιορτάσει μαζί μας. Κάθε παράσταση χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια. Για εμάς είναι ψυχοθεραπεία όλη η προετοιμασία, βλέποντας τα παιδιά να μας προσφέρουν τόσα πολλά» ανέφεραν οι παρουσιαστές της βραδιάς Χαρά Κοντού και Νίκος Μουρτζίλας.
«Κάνουμε συμμέτοχους του μαθητές της σχολής μας. Κάποια στιγμή πρέπει να ανακαλύψουμε το αυτονόητο, ότι πρέπει να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους όταν μας ζητηθεί. Με αυτό το σκεπτικό δώσαμε μια ελπίδα με το περιστέρι που απεικονίζεται στην αφίσα. Η ζωή δεν τελειώνει όταν υπάρχουν προβλήματα», ανέφερε ο εικαστικός κ. Μαυροκεφαλίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ