Quantcast

http://picasion.com/

Show Αλέφαντου για Βέροια, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Από τον «Αλέφα» θα διαβάζετε, όλα όσα οι άλλοι δεν σας λένε ή δεν γνωρίζουν να σας πούνε. Λοιπόν ένα και ένα κάνουν δύο, λένε μέσα στο κουρείο. Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου από τον άρχοντα. Έχουμε και λέμε: Η Βέροια στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε αρκετά καλά για αυτό και πήρε το χρυσό βαθμό της ισοπαλίας. Να λέμε όμως και τις αλήθειες. Δύο ευκαιρίες έκανε όλο κι όλο. Απλά ήταν
τυχερή! Πεναλτάρα του Μαλόν και κόκκινη στον αμυντικό του Παναθηναϊκού! Δεν το συζητάμε καν. Θα είχε αλλάξει άρδην το σκηνικό. Πρώτο ημίχρονο ήμασταν για τα μπάζα. Πέντε γκολάκια έπρεπε να φάμε. Οι αμυντικοί είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και τα χαφ μάρκαραν με τα μάτια. Να είναι καλά ο Λόπεζ που έπιανε τα άπιαστα!
Τι σόι αλλαγή ήταν αυτή του Μαραγκού; Μήπως ήταν ένα μήνυμα του προπονητή στον Στελάκη; Εγώ έτσι το εξέλαβα. Γιατί εκείνη την ώρα, δεν υπήρχε λόγος να βγάλει ο Γράφας έναν στόπερ για να βάλει έναν στόπερ. Άλλωστε επιθετικά πονούσε η ομάδα. Αμ, ο άλλος ο Χαροντάκης; Τι να πω; Από το μισό μέτρα, αυτός έπιασε αέρα και χόρεψε ζειμπέκικο! Δεν έπαιξε ο παικταράς ο Μεληκιώτης και έπαιξε βασικός ο Χαροντάκης. Τα συμπεράσματα δικά σας! Ο Μαλόν πολύ καλός! Τα έχουμε πει πολλές φορές, ο Ιταλός το τιμάει το μεροκάματο που βγάζει στη Βέροια. Από την άλλη πλευρά, ο Βίττι σε πολύ ρηχά νερά.
Ο Άρτσε όπως πάντα σταθερός και ο Καπετάνος μπροστά έδινε μάχες. Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε. Τον έφαγε η υπεροψία του. Έπρεπε να κάνει από νωρίς το 0-2 και να τελειώνει το ματσάκι. Έπαιξε με την φωτιά και κάηκε. Πάμε τώρα να σχολιάσουμε το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Έγινε πολύ καλό ματς, ένα απ' τα καλύτερα ντέρμπι που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Διότι ήταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ. Δεν έχω δει άλλες ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια να έχουν κάνει τόσες ευκαιρίες μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού.
Και ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρίες, όμως μιλάμε για Καραϊσκάκη, πάντα ο Ολυμπιακός κάνει ευκαιρίες στο Καραϊσκάκη. Το θέμα είναι ότι έκανε μεγάλες ευκαιρίες και ο ΠΑΟΚ. Ταχύτατος ο ΠΑΟΚ, το έχω πει ότι μου αρέσει φέτος το πώς βγαίνει γρήγορα στην κόντρα, με δύο ταχύτατα εξτρέμ, τον Ροντρίγκες και τον Κάμπος. Και ο Αθανασιάδης ήταν καλός, πάλεψε, μέχρι και πίσω γύρναγε να πηδάει στις κεφαλιές. Όμως αν ο ΠΑΟΚ είχε βρει ένα γρήγορο φορ να παίρνει και προσωπικές ενέργειες όπως τα δύο εξτρέμ του, τώρα θα ήταν άλλη ομάδα. Βλέπεις κύριε Ίβιτς ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα ανέκδοτο στη θέση του αριστερού μπακ, ένα πράγμα αδιανόητο, αυτός ο Βιάνα δεν υπήρχε στο γήπεδο! Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούσε, έμοιαζε σα να μην προσπαθούσε.

Αντί να αλλάξεις πλευρά στον Ροντρίγκες, κοιμάσαι; Ναι κοιμάσαι! Έχεις τον Ροντρίγκες σε φοβερή κατάσταση, αυτός είναι σαν κατοστάρης, σίγουρα κάνει τα 100 μέτρα κάτω από 11 δευτερόλεπτα, και τον αφήνεις με τον Φιγκέιρας; Έχει τα προβλήματά του ο Φιγκέιρας αλλά είναι σκληροτράχυλος. Όχι σαν τον Βιάνα. Αν είχες αλλάξει πλευρά στον Ροντρίγκες και τον είχες ρίξει πάνω στον Βιάνα, θα γινόταν χαμός, το 0-1 θα γινόταν 0-2. Ακόμα και αν ο Μπέντο έδινε εντολή στον Βιάνα να αλλάξει πλευρά, ο Ροντρίγκες έπρεπε να αλλάξει πάλι, να πηγαίνει πάνω του! Δεν εκμεταλλεύτηκε αυτό το πρόβλημα του Ολυμπιακού ο Ίβιτς. Εντάξει ο Κάμπος, καλός παίκτης είναι και γρήγορος, αλλά ο Ροντρίγκες είναι καλύτερος και πιο γρήγορος.
Τρομερό λάθος του Μπέντο που έβαλε πλάγιο μπακ τον Βιάνα. Στις προπονήσεις τι έβλεπε; Δέκα φορές καλύτερα να βάλεις εκεί τον Σεμπά! Και βάλε έναν άλλο εξτρέμ στη θέση του Σεμπά. Τον ΠΑΟΚ δεν τον έχεις δει σε βίντεο; Πώς βάζεις τον Βιάνα μπακ ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ταχύτατα εξτρέμ; Εκεί χάθηκε το ματς για τον ΠΑΟΚ, σε αυτό το σημείο. Έπαιζε με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός έχοντας αριστερό μπακ τον Βιάνα, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Ίβιτς. Στο ημίχρονο το κατάλαβε ο Μπέντο και έβαλε τον Ομάρ και άλλαξε πλευρά στον Φιγκέιρας πετώντας έξω τον Βιάνα. Ανέβηκε ο Ολυμπιακός, έκλεισε τον ΠΑΟΚ ο οποίος κωλοκάθισε! Το έχω δει κι άλλες φορές στον ΠΑΟΚ να κωλοκαθίζει στο β' ημίχρονο. Δεν τους γυμνάζει σωστά ο προπονητής; Ο Ολυμπιακός πάντως είχε καλή φυσική κατάσταση. Μεγάλη νίκη διότι έγινε δύσκολη ανατροπή παρά την ψυχρολουσία του 0-1, το γύρισε ο Ολυμπιακός 2-1. Μεγάλη νίκη επίσης γιατί άφησε 7 βαθμούς πίσω τον ΠΑΟΚ.

Πάντως πρέπει να προσέξει ορισμένα πράγματα ο Ολυμπιακός. Τα σέντερ μπακ έχουν μεγάλο πρόβλημα με καλές ομάδες αντίπαλους. Ειδικά με τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός να ανεβαίνει ψηλά, αν θες να παίζεις έτσι, πρέπει να έχεις Αβραάμ στα ντουζένια του πίσω ή Μανωλά να καλύπτουν. Αλλιώς με αυτά τα σέντερ μπακ πρέπει να μην ανεβαίνεις τόσο ψηλά. Σε βοήθησε και η τύχη με τον ΠΑΟΚ, μπορούσες να έχεις πάθει μεγάλη ζημιά. Τα σέντερ μπακ είναι πηγή κινδύνων. Αυτός ο Ροντρίγκες αν έβλεπε δίχτυα θα ήταν για μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ