Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τρεις Βεροιώτες στην κηδεία του Παττακού!

ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου θα τελεστεί η κηδεία του Στυλιανού Παττακού, ο οποίος απεβίωσε το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 104 ετών. Ο Παττακός θα κηδευτεί στην πατρίδα του, στην Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12.00 το μεσημέρι. Ο ίδιος
φέρεται να είχε ζητήσει από τις δύο κόρες του, ο θάνατός του να γίνει γνωστός μετά την τέλεση και της ταφής, ωστόσο η είδηση μαθεύτηκε νωρίτερα. Απ' ότι φαίνεται, ο Πραξικοπηματίας είχε ένθερμους υποστηρικτές και στην πόλη της Βέροιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βεροιώτη», τρεις συμπολίτες μας, οι οποίοι φημίζονται για τα Χουντικά τους πιστεύω, ετοιμάζουν μετάβαση στην Κρήτη, προκειμένου να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία.


Η ζωή του Παττακού που έγινε πραξικοπηματίας
Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Στο πραξικόπημα του 1967 συμμετείχε ως διοικητής του ΚΕΤΘ στο Γουδί. Στη χουντική κυβέρνηση ανέλαβε πρώτα υπουργός Εσωτερικών και έπειτα αντιπρόεδρος της. Έμεινε στην ιστορία ως “ο άνθρωπος με το μυστρί” καθώς ήταν εκείνος που εγκαινίαζε τα έργα της χούντας. Συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1974, και φυλακίστηκε στην ΚΕΑ. Καταδικάστηκε για στάση και εσχάτη προδοσία σε θάνατο, όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Έμεινε στη φυλακή μόλις 16 χρόνια καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 αφέθηκε ελεύθερος λόγω της υγείας του.
Καθαιρέθηκε από τον βαθμό του Ταξίαρχου και δεν λάμβανε σύνταξη. Αμετανόητος μέχρι και το τέλος της ζωής του, δήλωνε πριν μερικά χρόνια για έναν από τους χιλιάδες βασανισμούς κατ' εντολή της χουντικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα, αυτόν του αξιωματικού του ελληνικού στρατού, Σπύρου Μουστακλή: «Καλά του κάναμε». Το βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» με τη σχετική δήλωση του Παττακού:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ