Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπαλάφας: «Μην ξεγράφετε τη Βέροια»

Ο μέσος της Βέροιας, Σωτήρης Μπαλάφας μίλησε στο «SDNA» και... απόρησε πώς ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, όπως και για το γεγονός ότι τον έβαλαν να παίξει Κυριακή μεσημέρι μετά από ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ στέλνει μήνυμα σε όσους θεωρούσαν ξεγραμμένη την ομάδα της Ημαθίας. Πήγε στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 19 ετών κι εκεί ουσιαστικά αναδείχτηκε. Κι ο ίδιος βέβαια δεν έχει κρύψει ποτέ τα “ασπρόμαυρα” αισθήματά του, ενώ δεν έχει πρόβλημα να το κάνει ακόμη και σήμερα. Πλέον βέβαια έχει περάσει μία τετραετία από την τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος, έχει συνηθίσει -όπως τονίζει- να παίζει αντίπαλος στην αγαπημένη του ομάδα και να δίνει πάντα το 100%. Το ίδιο έπραξε και την Κυριακή όπου η Βέροια φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ, με τη διαιτησία να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και τον ίδιο να μη διστάζει να εκφράσει δημόσια την απορία του για το πώς ακυρώθηκε το γκολ του Περέιρα ως οφ σάιντ, για το γεγονός ότι έδωσε αγώνα νωρίς την Κυριακή παρ' ό,τι ερχόταν από ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά και στο τι πρόλαβε να αλλάξει ο Θωμάς Γράφας στα λίγα 24ωρα που βρίσκεται στη Βέροια. Γι' αυτά και... γι' άλλα μίλησε ο Σωτήρης Μπαλάφας στο SDNA, τονίζοντας ότι είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε τόσο για τη μάχη του τίτλου, όσο κι αυτή της παραμονής. Ξεκινήσαμε με το μακράν χειρότερο πρόγραμμα από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με τους τέσσερις βαθμούς που έχουμε μαζέψει. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Υπήρχε στο μυαλό μας το ενδεχόμενο ότι μπορεί να πάμε στη διακοπή του πρωταθλήματος μετρώντας 4/4 ήττες...”,ήταν το πρώτο σχόλιο του 30χρονου άσου για τη μέχρι στιγμής παρουσία της “βασίλισσας του βορρά”, ενώ αναφέρθηκε και στο τι πρόλαβε να αλλάξει ο Θωμάς Γράφας στον ελάχιστο χρόνο που είχε μπροστά του:

“Περισσότερο στο τακτικό κομμάτι πιστεύω ότι μας βελτίωσε. Εκεί ήταν η σημαντικότερη διαφορά μας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, στο πώς ήμασταν στημένοι στο γήπεδο και στη γενικότερη αμυντική μας συμπεριφορά...”. “Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ νομίζω ότι τα πήγαμε εξαιρετικά σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι. Εκμεταλλευτήκαμε βέβαια και την κούραση του αντιπάλου μας, αλλά παρά την πίεση που δεχτήκαμε στην αρχή, στη συνέχεια θεωρώ πως ήμασταν στημένοι εξαιρετικά και καταφέραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα...”. Από το κάδρο της συζήτησης δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της διαιτησίας, που επηρέασε την έκβαση του κυριακάτικου αγώνα.

“Εντάξει, δεν το συζητάμε πως ήταν καθαρό το γκολ. Η φάση ήταν ξεκάθαρη. Απορώ πώς ακυρώθηκε...”,ήταν η ειλικρινής τοποθέτηση του έμπειρου μέσου, που σχολίασε και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε τόσο νωρίς μετά από ευρωπαϊκό αγώνα.

“Την Πέμπτη το βράδυ έδινε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ήταν λογικό να εμφανιστεί κουρασμένος ο ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται να παίζει Κυριακή μεσημέρι. Μπορούσαν να τον βάλουν Δευτέρα ή έστω πιο αργά...”. Από εκεί και πέρα αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι δεν θα πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα τόσο για το ρετιρέ της βαθμολογίας, όσο και την “ουρά”.

“Καταρχήν σε ό,τι αφορά την ομάδα μας, νομίζω πως έχουμε καταφέρει να μην μας επηρεάσουν τα όσα ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα. Δείξαμε πως δεν πρέπει να μας ξεγράφει κανείς. Σίγουρα όταν βγάζεις ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα με τέτοια συγκομιδή, παίρνεις ψυχολογία και πιστεύω ότι θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο πιο συγκεντρωμένος κι αυτός που θα δείξει τη μεγαλύτερη συνέπεια, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για την ώρα τους θεωρώ όλους ισάξιους, δεν μπορώ να χρίσω φαβορί...”.

Οσο για την ιδιαιτερότητα του να παίζει αντίπαλος του ΠΑΟΚ: “Εντάξει, έχουν περάσει αρκετά χρόνια που έχω φύγει. Είναι γνωστό πως αγαπώ την ομάδα, αλλά έχω ξαναπαίξει αντίπαλος και δίνω πάντα το 100% για τη δική μου ομάδα. Το ίδιο έκανα και την Κυριακή με τη Βέροια...”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ